"Kopciuszek" w Szczecinie :) |
Autor |
Wiadomość |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
|
|
|
 |
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 5:15 pm
|
|
|
Pragnę ogłosić, iż nasze szanowne ognisko funduje nam bilety na tę uroczystość, więc raczej wszystkie przyjdziemy |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
Paula
Solista Baletu

Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 6:58 pm
|
|
|
Moje wrażenia:
Ogólny wyraz i wygląd bardzo dobry. Niestety gorzej z techniką szczególnie męskiej części tacerzy. Nie zachwyciła mnie również Urszula Bernat w roli "Kopciuszka" jednak jeśli patrzeć na ogół szczecińskiego zespołu to był to dobry wybór.
Największą gafą było chyba nie wyjście po p/ Walerija Niekrasowa który sam musiał się na scenę pofatygować.
Czyli jednym słowem zachwycające to to nie było, chociaż "na bezrybiu i rak ryba" ;) |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
 |
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 11:13 pm
|
|
|
Szczerze mówiąc to jakiegoś szczególnego wrażenia na mnie nie zrobił. Nie wiem czemu. Choreografia była bardziej współczesna(tzn. nieoryginalna) i całość, tak jakoś.. hm.. no nie oczarowała mnie. niektóre stroje też mogłyby być lepsze, a książe miał taką charakteryzację, że niektórzy naprawdę mogli potwierdzić jeden ze stereotypów o balecie. Miał ulizane włosy pełne brokatu, że świeciły się na wszystkie strony, a z czubka głowy wystawała długa mała korona. czesto sludzy np. wykonywali role nierowno, a fouette głownej bohaterki było straszne. Wiem też, jak wygląda scena w naszej operze i że łatwo to się na niej nie tańczy, ale dla chcącego...
Tylko nie pomyślcie sobie, że ja wyszłam stamtąd z niesmakiem. Wręcz przeciwnie, mam nadzieję, że przedstawien bedzie wiecej i ze uczyc sie beda na bledach ogolnie wcale nie mam zlego wrazenia po spektaklu, tylko po prostu.. nie oczarowal mnie. |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
|