www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauka tańca w domu
Autor Wiadomość
basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Wto Paź 10, 2006 11:25 pm   Nauka tańca w domu

Temat dość popularny ostatnio:)

Szperając po necie znalazłam taką stronkę www.naukatanca.pl

Nie ukrywam, że ciekawość sprawiła, iz na "testa" zakupiłam taką płytke:) nie mogłam się porzeć:) do końca tygodnia powinnam ją dostać. Więc dam znać czy to coś ciekawego:)

.:tutu:.
Corps de Ballet

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 3:49 pm   

A mnie sie podoba na tej stronie to ze wszystkie filmy z tancem sa zebrane do kupy :)

Iris
Adept Baletu

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 3:52 pm   

No fajna stronka. A te filmiki z nauką tańca to jak program a'la Kasia Cichopek i Marcin Hakiel :)

basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 4:55 pm   

NO stonka spoko:) Mi też się podoba. Pytałam się czy te filmy będą dostępne - "Wszystkimi siłami staramy się aby jak najwięcej filmów było w sprzedaży" - dla mnie bomba :D

Mam pierwszą płytkę z Cichopek i Hekielem, ale jak już pisałam nie ułatwiła mi nauki:(

Tą stonkę znalazłam przypadkiem – demo wyglądało ciekawie, zobaczymy czy się mile zaskoczęJ. A na początek zamówiłam Standard, w sumie aż 6 tańców za 49zł.

basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 5:00 pm   

To znaczy sprostowanie - nie tyle, że płytka Kasi nie jest w stanie nauczyć tańczyć, ale samo wykonanie "kursu" - ech szczegóły w poscie Gioia :)

Marysia W 
Koryfej

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 5:22 pm   

baziaz... funkcja EDIT. :?

basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 5:42 pm   

upsss

No tak....cóż...praktyka czyni mistrza:) Dzięki 8)

basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Pią Paź 13, 2006 6:55 pm   

Więc jak obiecałam – zdaje relacje z mojego zakupu :lol: kursu tańca od NAUKATANCA.PL

Przeyłke dostałam wczoraj przed południem – także czas realizacji satysfakcjonujący 8)

Pierwsze wrażenie – spoko wykonanie. Kurcze dbałość o szczegóły…solidne (nie jakaś lipa) pudełko takie przeźroczyste, strasznie takie lubie hehe, instrukcja na wewnętrznej stronie – miło, że ktoś pomyslał o laikach.
Po włączeniu płyty zaskoczenie nawet tego nie doczytałam ;) wersja w 3 językach (no to się postarali po europejsku 8) ).

Sam kurs – nie zawiodłam się. Łatwy dostęp do poszczególnych tańców, wygodnie poruszanie się po płycie. Instruktor tłumaczy każdy wykonywany krok, na którą nogę cięzar, ugięcie itp. Na początek pokazany jest z bliska w zwolnieniu krok partnera, później z liczeniem, następnie partnerka (tak samo). Po czym wykonują daną figure razem. Przy trudniejszych figurach bądź takich łączonych para pokazuje najpierw razem czego „będziemy się teraz uczyć” a następnie analogicznie jak w/w. Ciekwy sposób wykonania – poświęcenie dużej uwagi dla uczącego się z takiej płyty. Kroki pokazane tak, że „słoń może nauczyć się tańczyć” hehe. Na koniec połączenie poznanych figur w układ choreograficzny.
Dodatkowo każdy z tańców ma po 2 pokazy taneczne:
Pokazy taneczne – z wykorzystaniem figur, których można nauczyć się dzięki tej płycie
i
Mistrzowskie pokazy taneczne – z bardziej rozbudowaną choreografią.

Wszystko wykonane bardzo profesjonalnie – już mnie korci druga płytka z tańcami latynoamerykańskimi.

Nie wiem co jeszcze…hmmm…jestem zadowolona z zakupu to chyba najważniejsze.

Hehe no to lece się szkolić bo jak patrze na taki ich pokaz to aż mnie motywuje 8)

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Pią Paź 13, 2006 7:25 pm   

Basiaz i jak nauczyłaś się już czegoś? Po strona jest bardzo interesująca :))

basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Pią Paź 13, 2006 7:45 pm   

Wiesz płytke dostałam wczoraj i pierwsze co to było oglądanie:).

Więc nauke zaczełam od tanga:). Bo zawsze chciałam się go nauczyć...Krok podstawowy i promenady mam już opcykane:D jupiiii hehe

Dam znać jak naucze się wszystkiego hehe 8)

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Pią Paź 13, 2006 7:47 pm   

No basiaz to ja Ci gratuluę! :) To miłe, zę wyszło coś takiego i to chyba lepsze nisz Cichopek&Hakiel s.z.o.o. ( :D ) nie nie żartuję ale nie lubię Cichopek :?

basiaz1990
Nowicjusz

Wysłany: Pią Paź 13, 2006 8:12 pm   

To trzymaj kciuki Cheryl za mnie w mojej dalszej nauce hehe:)

Ja z kolei lubię Kasie i kupiłam ich pierwszą płytkę no ale cóż...no comment, za dużo niepotrzebnych rzeczy, już pisałam – czułam się jakbym oglądała poranne ćwiczenia fitness w TV. Ale oczywiście to moje osobiste zdanie.

Odpowiedz do tematu