www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Letnia Szkoła Tańca w Koszęcinie 2007
Autor Wiadomość
THE
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 26, 2007 7:45 pm   Letnia Szkoła Tańca w Koszęcinie 2007

http://www.lsa.zespolslask.eu/

witam

czy ktos z was byl moze na tych warsztatach?
jak wrażenia?

pozdr

milton 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń-ekstern w osb
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 3:04 am   

Pierwszy raz o nich usłyszałem teraz ale jak przejrzałem stronę to mi się bardzo spodobały. Ja nie będę mi się gryźć ze szkołą musicalową w romie to na pewno przyjadę bo zajęcia bardzo atrakcyjne i cena również ( w przeciwieństwie np. do Lądeckiego Lata Baletowego)

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 10:07 am   

bardzo fajnie się zapowiada.

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Columbina 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
nauczyciel baletu
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 12:27 pm   

Kurcze... Brzmi fajnie. Nawet bardzo fajnie :)
Ktoś się wybiera? (oprócz Miltona) :P

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 3:02 pm   

i jeśli tak to na jaki taniec: wspólczesny/ludowy???

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 5:29 pm   

Columbinko, ja się bardzo poważnie zastanawiam :)
Joachim zachęca! :)

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

makova_panienka 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 6:01 pm   

czy przez 'tancerz profesjonalny' należy rozumieć 'tancerz z papierkiem' czy poprostu osoba zajmująca się tańcem na zasadzie 'więcej niż zajęcia pozalekcyjne'? jak myślicie?
wild thing!!!

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 6:04 pm   

myślę, że to drugie - więcej niż zajęcia pozalekcyjne ;)

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 8:11 pm   

ja napisałam maila tam i przyznałam sie że na pointach stawiam pierwsze kroki i zachęcił żebym wysłała kartę zgłoszenia na współczesny więc papierka nie trzeba mieć a i bycie WYBITNYM też nie jest konieczne:)

Małgoś 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 8:41 pm   

hej... hmm wiec ja byłam w zeszłym roku na pierwszej edycji tych oto warsztatów, ponieważ była to pierwsza edycja było troszke zamieszania, ale generalnie ok:).
Co do osób biorących udział poziom był zróżnicowany od dziewczyn po szkołach baletowych (krakowskich jesli sie orientuje:)), po te które aktualnie tańczą za granicą, po instruktorów tańca, amatorów (czyli mnie:P), a nawet po małe 11 letnie dziewczynki które nie wiadomo skąd sie tam wzięły;]. Oczywisice wszyscy byli podzieleni w grupach pod względem umiejętności.
Co do instruktorow, w tym roku widze doszły dwa nowe style- Broadway jazz i funky.
Taniec współczesny- pani Kasia prowadzi zajęcia w Krakowie, pan Michaił na codzień pracuje ze Śląskiem i prowadzi jescze gdizes zajecia ze współczesnego, sam o ile mowił (a wlasciwie ile z niego wyciagnelismy) ma duże doswiadczenie, a oni przy tym obydwoje sa straszie sympatyczni.
Pani Milena uczy w gdańskiej baletówce i jak dla mnie jest bardzo dobrym pedagogiem, potrafi wycisnąc ostatnie poty z człowieka.
Pani Zosia z panem Jasiem od ludowego- jak dla mnie swietni;), czasem jak sie nawet nie chcialo isc na te zajecia to sżłysmy specjalnie dla pani Zosi i dla jej wielkiego uśmiechu. :)
Pan z jogi....uuu az mnie boli jak sobie przypomne ;) .
Co to funky, nie wiem czy powinnam, ale Mariusz z Magdą byli uczestnikami ostatnich warsztatów... ale nie zaprzeczam dobrzy są;P.
Rany ale sie rozpisałam...to chyba tyle.... aha no i w tym roku strasznie cene podniesli :| brzydaleee....
pozdrawiam m. :)

generalnie wrażenia bardzo pozytywne (chociaz też nie zawsze...), oprocz tego ze po 5 dniach juz sic nie chciało, bo aura ku spaniu była wyśmienita :D a zesżłoroczna ogromna temperatura nie dawała życ :evil:

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Sro Mar 28, 2007 9:18 am   

a powiedz proszę na jakim dokładnie kursie byłaś, bo w tym roku to jest jakoś podzielone: współczesny, ludowy, wokalny
W tamtym roku też tak było?

Małgoś 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 7:06 pm   

a.k. napisał/a:
a powiedz proszę na jakim dokładnie kursie byłaś, bo w tym roku to jest jakoś podzielone: współczesny, ludowy, wokalny
W tamtym roku też tak było?

ja byłam dokładnie na Letniej Szkole Tańca Współczesnego. W tamtym roku nie było ani wokalu ani samego ludowego jak w tym roku. A jak widze to kazdy z tych kursów jest w innym czasie?
od tego roku raczej wiele sie pozmieniało, podochodziło wiele ,,nowosci'' ale myśle że to dobrze... ah a zresztą samo przebywanie na zamku w Koszęcinie, gdzie czuje się ,,artystyczną aurę'' jest niesamowite... :wink:

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Sro Mar 28, 2007 8:53 pm   

wiem , byłam tam kiedyś...dawno temu...jest tam jeszcze taka stara wierzba?

poza tym zakwaterowanie jest daleko? bo wiem że kiedyś się mieszkało na terenie zamku...ach...na samą myśl mokro mi się w oczach robi.

neda
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 8:57 am   

Przyznam,że oferta jest zachęcająca :)

Mam pytanie na temat zajęc..

"
Przewidywana ilość godzin zajęć dziennie:
# techniki taneczne - 8 lekcji (cztery techniki po 1,5 godz.) "

czyli ile w końcu?Bo 4 razy 1,5 godziny to 6 godzin więc jakim sposobem wychodzi im 8 lekcji dziennie?

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 10:39 am   

o ile dobrze pamiętam, to te 2 godz. przeznaczają na choreografię

.:Odylia:. 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerka
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 2:05 pm   

a jak z warunkami do tańca?mam tu na myśli sale-ich wielkosc,podloge itp

pytanie bardziej do kogos kto tam byl bo na stronie zapewniają,ze "Zajęcia odbywać się będą w profesjonalnych salach ćwiczeń Zespołu "Śląsk" na terenie kompleksu parkowo-pałacowego w Koszęcinie oraz nowoczesnej hali sportowej."

Małgoś 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 6:54 pm   

ja mieszkałam akurat na terenie zamku, chociaz warunki nei były najlepsze (łazienka na korytarzu, a w pokojach skrzypiące łózka) inni uczestnicy mieszkali tez w hotelu od razu za zamkiem (w zdecydowanie lepszych warunkach;) no bo cena była wieksza).

nasze zajęcia odbywały sie w sumie w czterech miejscach: na sali baletowej (nowo zrobiona, świetne lustra i dobra podłoga), na dużej hali sportowej gdzie było dużo miejsca do tańczenia (ale w takie temperatury jak w tamtym roku można było umrzeć;) ), i rzadziej na scenie (niewielka, ale dobra podłoga do tanczenia (tez cała nowa) ) i na poddaszu (głownie joga tam była...).
Cały ten komplekt pałacowo-parkowy od zeszłego roku jest nowy i był jeszce w remoncie wiec podejrzewam ze w tym roku wiekszosc bedzie zakonczona, ale budynek gdzie odbywały sie zajęcia był nowy i naprawde robił wrażenie (nawet łazienki były ładne:P)

p.s. http://www.zespolslask.pl...id=89&Itemid=81 -> czy tylko mnie nie działa galeria?

edit: jesli jest ktos chetny (i dam rade) :?: to moge zamiescic niektore zdjecia...

M. 
Koryfej

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 7:58 pm   

neda napisał/a:

Mam pytanie na temat zajęc..

"
Przewidywana ilość godzin zajęć dziennie:
# techniki taneczne - 8 lekcji (cztery techniki po 1,5 godz.) "

czyli ile w końcu?Bo 4 razy 1,5 godziny to 6 godzin więc jakim sposobem wychodzi im 8 lekcji dziennie?

A może oni liczą tak: 1,5 godziny to dwie 45 minutowe lekcje. A 4 razy 2 to 8 :D

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 8:06 pm   

nowa podłoga???
jakpamiętam jak po tzrech zajęciach już wszystkie miałyśmy dziuuuuuryy - słodkie:)

arabeseczka
Nowicjusz

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 8:34 pm   

Małgoś, ja byłabym zainteresowana zdjęciami, bo wybieram sie w tym roku do Koszęcina :D tylko jeszcze nie wiem, czy na ludowy, czy na współczesny

Małgoś 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 9:08 pm   

(nie wiem czy dobrze zamieszcze te zdjęcia wiec za wszelkie problemy przepraszam:P)

zamek (dokladnie w tym budynku spałam)-> [img=http://img467.images...6008aw1.th.jpg]

sala baletowa (troszke dziwnie to zdjecie wyszło)-> całkiem po lewej stronie stoi jeszcze fortepian... [img=http://img161.images...6018sa8.th.jpg]

i owa hala-> [img=http://img516.images...6066gx3.th.jpg]

uff chyba podołałam tym zdjęciom :D

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 9:36 pm   

Tranquality napisał/a:
Joachim zachęca! :)

taaak dokładnie. Joachim bardzo zachęca. Byłam na warsztatach z nim w Kielcach i powiem szczerze byłam zachwycona ;)
teraz mi pozostaje tylko zbierać kasę bo chęci mam ogromne. ;]

Carmenn 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 3:54 pm   

no nie wiem, ja nie czuję się specjalnie zachęcona tymi warsztatami... za mało jest technik( w zasadzie to nie ma wyboru, no nie?), może to dlatego, że to dopiero drugi rok działalności.

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 5:32 pm   

wybór technik masz w poznainu bytomiu, warszawie itd. itd.
a te warsztaty są dość specyficzne i tutaj technik się nie wybiera, wybiera się program w zależności od stopnia zaawansowania.

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

makova_panienka 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 2:45 pm   

mam pytanie do tych którzy już byli, albo do tych którzy zasięgnęli już informacj iw tym zakresie:
na stronie napisano, że warsztaty przeznaczone są tylko dla osób pełnoletnich lub niepełnoletnich UCZESTNICZĄCYCH W ZAJĘCIACH Z PEŁNOLETNIM OPIEKUNEM. czy to oznacza że majac lat 17 mogę uczestniczyć w warsztatach tylko z kimś kto tak jak ja wybierze mój panel i bedzie ze mną chodził na zajęcia, i wexmie za mnie odpowiedzialność podczas nich?

szczerze powiedziawszy jestem zawiedziona bo planowałam pojechać sama. proszę rozwiać lub potwierdzić moje wątpliwości :)
wild thing!!!

Odpowiedz do tematu