www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kasia G
Czw Lut 21, 2008 11:25 pm
Taneczny Idol. (You can dance - Po prostu tańcz)
Autor Wiadomość
karolinkaaa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik,uczeń
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 2:42 pm   Taneczny Idol. (You can dance - Poprostu tańcz)

Chciałam tylko Was moi drodzy poinformować,że rusza niedługo taneczy idiol.Co o tym myślicie?Będziecie szli na casting?Więcej informacji na temat terminów castingów etc.znajduje się na http://www.pudelek.pl/. Ja może bym sie pokusiła,ale wątpie :lol:
Ostatnio zmieniony przez Tranquility Czw Wrz 13, 2007 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 4:04 pm   

Taneczny "Idol" w TVN-ie!
Taniec bez gwiazd

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 6:32 pm   

proponuję zrobić masowy najazd na castingi! :D 8) :twisted: :twisted: hehehe, z 'tanecznego' zrobi się 'baletowy' idol ;-) xD :twisted: :twisted:

just_me 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 6:48 pm   

No i bardzo dobrze, podejrzewam, że w innym wypadku baletnic będzie tam niewiele...

Anna-Maria 
Koryfej

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 6:55 pm   

To byłoby coś! :D
Wszyscy tańczyliby hip-hop etc., a tutaj nagle grupa dziewcząt w paczkach i pointach! :D

raisa
Solista Baletu

Związek z tańcem:
Uczeń OSB
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 7:46 pm   

Ale tak na serio..
Myśli ktoś o tym?
Eeee, ja sądze, że to jest zby komercyjne chociaż gdyby taka "baletnica" (nie lubię tego słowa) przyjechała na casting i by go wygrała może trochę, choć trochę taniec klasyczny rozpowszechniła.

Anna-Maria 
Koryfej

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 7:56 pm   

Jacy ludzie tam przyjdą? http://www.youtube.com/watch?v=8tBGJrOyh_o Tacy?
Ludzie, którzy uważają że potrafią tańczyć, choć w praktyce jest inaczej.
W ogóle słowo "taniec" jak dla mnie jest zbyt ogromne.
Przyjdzie "baletnica" i fly-girls - szanse, są zupełnie nierówne.
Jedna i druga umie "coś" (zakładamy że potrafią), ale w zupełnie innych dziedzinach tańca.

Program zrobiony wyłącznie dla zarobienia pieniędzy, i żeby Polacy mogli cieszyć bułę z kolejnego programu, nie dającego nic więcej, niż pośmiewisko z ludzi, którzy tam wystąpią.

neufra 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
choreograf /tancerz
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 2:07 pm   

Przyjdzie "baletnica" i fly-girls

Nie mam pojęcia co oznacza fly-girls....ale nie wnikam

Właśnie o to chodzi w tym programie aby porównać swoje umiejętności i style taneczne .

Oraz poznać nowe.
Tylko szkoda ze tak późno zawiadomili ze castingi odbywają sie 27.07

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Sro Lip 11, 2007 8:09 pm   

Dziś na TVN widzałęm reklame i wymienione gdzie sie odbęda castingi. Powiedzieli tak że zw wkrótce podadzą więcej info.

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 8:14 pm   

A ja uważam, że ten pomysł ma dwie strony. Pierwsza jest dobra, czyli taka, że zblizy ludzi do tańca. A druga taka, że oddali od sztuki, np. tej, którą tak bardzo bronimy czyli baletu.
Bo podejrzewam że baletu tam nie będzie w ogóle, albo poprostu niewiele.

Oglądam amerykańską wersje tegoż programu "So you think you can dance" i nie widzę tam w ogóle baletu. Może jedynie elementy.

egnerek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerka-uczennica
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 9:07 pm   So you think you can dance?

Najwięcej filmików oczywiście na www.youtube.com i muszę powiedzieć że niesamowity ten program! Ale z baletem niema nic wspólnego. Z idolem także. Jednak patrząc pozytywnie warto udać się na casting jeśli mamy skończone 18 lat... i dużo info na ten temat na nieoficjalnej stronie TVN www.tvnfakty.pl polecam sprawdzić! ;)

egnerek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerka-uczennica
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 9:20 pm   nawiązując do baletu...

Obejrzałam I i II edyccję będąc w Stanach i mogę otwarcie powiedzieć, że "baletnice" także się zdarzały i nie tylko... Byli i tacy, którzy stepowali, żonglowali, udawali transwestytów i kręcili sie na głowie. Jakie to ma znaczenie? Ważne, że każdy chce spełnić swoje marzenia, a o to nam chyba w życiu chodzi prawda? Przesiew był tak duży, ze do programu dostali się już praktycznie zawodowcy, a nie amatorzy i show było na naprawdę wysokim poziomie. Nagroda też niczego sobie, bo otwierająca wrota do świetlanej przyszłości i tej "wymarzonej" kariery.

Olimpia 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerz, choreograf
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 9:29 pm   

egnerku kochany, funkcja edit :) nie piszemy dwoch postow pod soba, chyba ze jest odstep co najmniej jednego dnia.

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 10:26 pm   

no, może jednego dnia nie, ale co najmniej kilku godzin

<sorry za offtop>

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 3:03 pm   

Egnerek - zaintrygowało mnie troszkę to co napisałaś.
Wydaje mi się, że taki konkurs jest - głównie ze względu na nagrody i możliwość zdobycia popularności - ogromną szansą dla kogoś kto chce zrobić karierę w show biznesie tańcząc.
Zwycięzca z 2006r. Benji Schwimmer dostał 100 000 dolarów samochód i kontrakt. Jeżeli ktoś z Was chciałby o nim poczytać to przesyłam to:

http://en.wikipedia.org/wiki/Benji_Schwimmer

Osobiści nie jestem jakoś negatywnie nastawiona na tego typu drogi kariery. Jeżeli ktoś tak chce i jeżeli są ludzie, którym to się podoba to dobrze. Poza tym chyba chętniej jednak obejrzałabym idola tanecznego niż śpiewanego (obejrzałabym grybym oglądała TV - czego nie robię z natury...)
Uważam, że fakt, iż ja osobiście za najdoskonalszą "część " tańca uważam taniec klasyczny i klasyczne balety nie oznacza, że wszyscy ludzie na świecie muszą podzielać moje zapatrywania , bo jeżeli nie to tępię ich gdyż są gorsi. Dlatego niech sobie takie konkursy będą.

Druga kwestia to ta, że ktoś z Was napisał, że taki konkurs może być szansą dla tancerza baletowego. Ja nie do końca się z tym zgadzam. Nie wierzę że byłoby coś takiego dobrze odebrane u dyrekcji teatru w którym się tańczy czy w szkole b. zaś wygrać kontrakt w stylu tego, o którym napisałam wyżej to nic nobilitującego.
W zasadzie ostatnio skłaniałabym się do smutnej konkluzji, że tancerz baletowy może być idolem masowym tylko Rosji czy gdzieś w Azji a nie w społeczeństwach Europy Zachodniej albo w Stanach.

Father 
Solista Baletu

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 4:35 pm   

A ja uważam ,ze powinniście spróbować. Jak zrobicie masowy najazd na ten casting to wielce prawdopodobne,że jurorzy wysnują wnioski przychylne dla Was.Być może dyletanci tez z tego skorzystają i przestanie im sie wydawać,ze wyczucie rytmu to już wszystko.

BlackPointeShoes
Adept Baletu

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 5:37 pm   

"W programie uczestnicy będą musieli zaprezentować swe umiejętności w dziedzinie tańca standardowego, jazzowego, salsy oraz tańca hip - hopowego. Pod uwagę będzie również brana ciekawa osobowość sceniczna. Zgłaszać się mogą wszyscy poniżej 30 roku życia."

źródło :
http://www.tvnfakty.pl/

mam pytanko. jeżeli wszyscy poniżej 30 roku życia mogą zgłosić się do tego programy to dzieci również ??? :oops:

Agasiek 
Koryfej

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 5:39 pm   

Chyba od 18 lat.. :?

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 9:53 pm   

No to całkiem bez sensu.
Przykro mi, ale ja tego nie popieram.

Anna-Maria 
Koryfej

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 11:10 pm   

Fly-girl, to dziewczyna tańcząca break dance ;)
B-boy, to chłopak tańczący break dance.

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 12:20 am   

taniec standardowy czyli co?

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 1:04 am   

aankaa_baletnica=) napisał/a:
taniec standardowy czyli co?

To chyba jest z towarzyskiego, te tańce standartowe to chyba: walc wiedeński i angielski, jive itd.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 2:14 am   

jive jest tańcem latynoamerykańskim.

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 2:42 am   

No, ja się nie znam na tańcu towrzyskim :wink:

A do standardowych zaliczamy:
walc angielski, walc wiedeński, tango, fokstrot, quickstep :P

BlackPointeShoes
Adept Baletu