Wierszalin o Nizyńskim |
Autor |
Wiadomość |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
|
|
|
 |
Rotbart
Corps de Ballet
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:23 am
|
|
|
Natknąłem się kiedyś na tekst tego dramatu w którymś "Dialogu" i muszę przyznać, że jest dość wciągający, powiedziałbym - paranoicznie wciągający i jestem bardzo ciekaw, jak Tomaszuk zrealizował tę "historię" na scenie, bo jak dla mnie jest ona prakatycznie niemożliwa do wystawienia. |
_________________ Když už něco děláš, dělej to pořádně. |
|
|
|
|
 |
Sagittaire
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 11:38 am
|
|
|
natknęłam się właśnie na to:
http://www.wierszalin.pl/v1/bog_nizynski/opis.htm
Jeżli byliście na tym to może Was zainteresować. Są tu zdjęcia ze spektaklu, urywki recenzji i- co najważniejsze- dość dobry artykuł o Niżyńskim (wzorowany na artykule Olgi Woźniak z Przekroju ale wzbogacony o cytaty z "Dziennika" - wg mnie b ciekawie napisany).
A swoją drogą, nie mogę znaleźć oryginalnego artykułu Olgi Woźniak z "przekroju" z 11.09.2003r. Wszyscy niemal pisząc coś o Niżyńskim czerpią z tego pierwowzoru ale artykułu pierwotnego nie ma. Znacie może jakieś na niego namiary?
A może był kiedyś przytaczany na forum????? Z tego co przejrzałam to chyba nie ale może coś przeoczyłam.
a i jeszcze słowo o wyróżnieniu tego spektaklu:
http://ww6.tvp.pl/View?Cat=1868&id=474032
Agnieszka |
|
|
|
|
 |
karolinkaaa
Adept Baletu
Związek z tańcem: miłośnik,uczeń
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 2:16 pm
|
|
|
Ja czytałam o tym w "Scenie".Bardzo wciągający i interesujący tekst,a i spektakl wspaniały. |
_________________ Spotkanie człowieka z kotem czyni człowieka lepszym,a kota gorszym. |
|
|
|
|
 |
Sagittaire
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 11:31 am
|
|
|
nie rozumiem co masz na myśli (':wink:') Czytałaś w Scenie ten artykuł Olgi Woźniak?? A wiesz może jak do niego dotrzeć? ja w dalszym ciągu nie mogę...
Agnieszka |
|
|
|
|
 |
|