|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
Kraków- zajęcia baletowe dla trzylatki |
Autor |
Wiadomość |
gramma
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 8:23 pm Kraków- zajęcia baletowe dla trzylatki
|
|
|
Czy są w ogóle takie zajęcia? Czy to jeszcze za wcześnie? Córka za cztery miesiące skończy cztery latka, ale odkąd zobaczyła w telewizji jakieś przedstawienie baletowe, męczy mnie ogromnie, że też chce tak tańczyć... Nie interesowałam się wcześniej baletem, więc kompletnie nie wiem, gdzie się udać.
Znalazłam tu wątek, w którym jest informacja o szkołach dla nieco starszych dzieci od 4, 5 lat. Może są jednak takie miejsca, gdzie są zajęcia dl a takich maluchów może nie sensu stricto baletowe, ale jakoś przygotowujące do baletu. A może są jakieś przeciwskazania, żeby takie trzyletnie dzieci zaczynały tańczyć?
Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
 |
aankaa_baletnica=)
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 10:38 pm
|
|
|
Były już na forum tematy o zajęciach dla dzieci w tym wieku w Krakowie. Poszukaj
Ogólnie mamy w Krakowie wiele szkół i szkółek. Ja jestem uczennicą Konserwatorium tańca (dawna dawna to krakowskie centrum baletowe i tańca współczesnego). Wiem, że w najmłodszej grupie są jakieś 3-latki. Jak za 4 miesiace skończy 4 latka to już 5 rok jej poleci Sama zaczynałam właśnie jak skończyłam 3 lata. Nie znam się na tym za bardzo, ale przeciwwskazań chyba nie ma... Sama miewam się dobrze i znam trochę osób które równie wcześnie zaczynały i też mają się dobrze.
powodzenia |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 7:45 am
|
|
|
Na Łąkowej w pierwszych grupach też takie szkraby są. Sam widziałem rozpoczęciu roku, aż sie Pani dyrektor rozpływała, że takie malutkie a już itp itd
Torin |
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!! |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 5:29 pm
|
|
|
zza wczesnie nie o ile dziecko nie boi się ludzi i nie jest zbytnio rozkojarzone sama uczę też 3-latki oczywiscie wielu rodzicom kazę przyjsc dopiero za rok, bo wiadomo-jedno dziecko nierówne drugiemu i kazde rozwija się w innym tempie głownie chodzi tu o psychikę dziecka a nie o jego fizyczne zdolności. |
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec... |
|
|
|
|
 |
|
|