fotki baletowe |
Autor |
Wiadomość |
sfra
Solista Baletu
Związek z tańcem: baletoman
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2005 8:12 pm fotki baletowe
|
|
|
Piekne zdjęcia baletowe w czerni i bieli
http://dance.guillaumedion.com/ |
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2005 10:13 pm
|
|
|
Większość naprawdę nie jest zła. Ale jedna........... |
|
|
|
|
 |
sfra
Solista Baletu
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2005 8:50 pm
|
|
|
Bradzo ładne zdjęcia robi Ewa Krasucka dla TW-ON. Jej fotki z "Czajkowskiego" są wprost porywające... |
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

|
Wysłany: Wto Cze 14, 2005 9:10 pm
|
|
|
Spory zasób zdjęć baletowych jest na tej stronie |
|
|
|
|
 |
Justyna Ch-ipcio
Koryfej

Związek z tańcem: obserwacyjny
|
Wysłany: Sro Cze 15, 2005 9:10 am Zdjęcia
|
|
|
O tak, zgadzam się w pełni z opinią, że Ewa Krasucka robi świetne zdjęcia.
A co do "facetów w rajstopkach" - cóż, jest to widok specyficzny, ale można się przyzwyczaić a nawet przekonać. |
|
|
|
|
 |
sari
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica KT
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 8:02 am
|
|
|
A co myślicie o tym? To jedno z moich ulubionych zdjęć. Wspaniałe! |
|
|
|
|
 |
Ariodante
Koryfej

|
|
|
|
 |
Filip
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 8:15 pm
|
|
|
rzeczywiście są całkiem niezłe, a co do Agnieszki Szymańskiej to r.ównież i to zdjęcie 3 od dołu po prawej ją przedstawia ale już z IX klasy z wariacji z Giselle- z tym pojechała na konkurs
W archwum w dziale galeria znajdują się zdjęcia Kasi Sagatowskiej pt. SZkoła robione w WArszawskiej OSB są na stronie www.fotopolis.pl albo też
powinny być na jej włsnej stronie www.ksagatowska.com ale tutaj strasznie wolno się wszystko otwiera |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

|
Wysłany: Sob Cze 18, 2005 12:35 pm
|
|
|
"Cykl "Szkoła", który swoją premierę miał w maju 2004 roku w Galerii Luksfera, powstawał przez rok: od wiosny 2002 do wiosny 2003. Jak pisze autorka Był to ostatni rok nauki moich bohaterek w szkole baletowej, czas przygotowań do baletowej matury, osiągania przez nie artystycznej dojrzałości. Rok także dla mnie niezwykle ważny. Początkowo zdjęcia były czystym zapisem reporterskim, z czasem postanowiłam stworzyć moją opowieść o tym, co widziałam, mój reportaż subiektywny. Chciałam pokazać piękno, niezwykłość form, w jakie układały się ciała baletnic, niepojętą dla mnie lekkość ruchów, ale także towarzyszące temu ogromne napięcie i wysiłek, powodujące nawet pewne deformacje ciała (zwłaszcza stóp). To współistnienie piękna i brzydoty, spokoju i napięcia było dla mnie źródłem inspiracji i fascynacji."
PS Zdjęcia chyba były robine w więkoszości w teatrze a nie w szkole. |
|
|
|
|
 |
Nefretete
Solista Baletu

|
|
|
|
 |
sfra
Solista Baletu
|
Wysłany: Czw Sie 04, 2005 11:38 pm
|
|
|
Aniu, może Twoje zdjęcie to fotomontaż, ale moje na pewno nie...
http://www.teatr.dlawas.c...istings/156.jpg |
|
|
|
|
 |
Change
Adept Baletu
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2005 4:56 pm
|
|
|
jest juz w internecie własna strona Ewy Krasuckiej, a na niej fotki baletowe zapierajace dech
Gorąco polecam: http://republika.pl/ewa_krasucka/ |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
Justyna Ch-ipcio
Koryfej

Związek z tańcem: obserwacyjny
|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2005 6:40 pm
|
|
|
Fantastyczna stronka!!! Czy ja dobrze kojarzę że to ta Ewa Krasucka, której zdjęci a są na naszej stronie www.balet.pl? |
|
|
|
|
 |
Lupus
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2005 6:49 pm
|
|
|
Justyna Ch-ipcio napisał/a: | Fantastyczna stronka!!! Czy ja dobrze kojarzę że to ta Ewa Krasucka, której zdjęci a są na naszej stronie www.balet.pl? |
Ta sama! |
|
|
|
|
 |
Tanc...
Corps de Ballet

Związek z tańcem: Tancerz,choreo,naucz
|
|
|
|
 |
Filip
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 10:54 am
|
|
|
w zasadzie nie jestem pewien czy ten link pasuje tutaj ale na wszelki wypadek tu go wklejam jest to strona artystki plastyka która zafascynowana tańcem tworzy grafiki komputerowe, obrazy i pstele o balecie i tańcu. na tej stronie znajdziecie dużą część jej prac które można również zamówić i kupić, a przyznam że jest i na co popatrzeć. większość grafik została stworzona w oparciu o zdjęcia uaczniów Warszawskiej OSB
http://www.wbtarts.hg.pl |
|
|
|
|
 |
Paula
Solista Baletu

Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 12:23 pm
|
|
|
Piękne są te zdjęcia...szczególnie podoba mi się ten obrazek: http://www.wbtarts.hg.pl/baletowe/na_balu_m.jpg |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
 |
Paula
Solista Baletu

Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 2:57 pm
|
|
|
Zgodnie z wytycznymi zamieszczam tu link, na którym użytkownicy tego forum zamieszczają mnóstwo bardzo ciekawych zdjęć: http://www.dance.net/balletphotos.html
Grzecznie sie podporządkowuje Aniu |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
 |
amira
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 9:55 am
|
|
|
A co się stało z bardzo dobrym fotografem baletowym, Juliuszem Multarzyńskim? Jakoś nie widzę ostatnio jego prac. A wydał taki piękny album, miał parę wystaw w TW... Czy ktoś może coś wie na ten temat? |
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 10:19 am
|
|
|
Pan Juliusz Multarzyński nadal fotografuje spektakle operowe i baletowe w całym kraju, w tym różnież, a moze przede wszystkim w TW-ON. Jego zdjęcia sa zamieszczone w Fotogaleriach na stronie Teatru oraz ukazują sie w prasie (Rzeczpospolita, Ruch Muzyczny i in.) Można raczej zapytać - gdzie więcej mogłyby sie ukazyać zdjęcia baletowe... Nie bardzo jest rynek - mówiąc brutalnie. Kilka lat temu wyszedł olbrzymi album zdjęć p. Multarzyńskiego - tym razem operowych, od tego czasu - nic. Od tego sezonu oficjalnym fotografem TW-ON jest p. Okołowicz, ale p. Multarzyński nadal fotografuje przedstawienia |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
amira
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 2:12 pm
|
|
|
Album baletowy p. Multarzyńskiego był przepiękny, a poza tym dzięki niemu odnalazłam swego kolego z klasy z OSB |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

|
|
|
|
 |
Karina
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie Lip 02, 2006 8:45 pm fotki
|
|
|
http://www.melafoto.pl/?i...&photo=177&nb=0
tutaj fotki moje i moich koleżanek podczs występu a ten pan co tańczy to nasz nauczyciel klasyki i pierwszy solista w teatrze muzycznym!!!!!!!!!!! (w lublinie) |
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Lip 02, 2006 8:49 pm
|
|
|
Karino, bardzo fajne zdjęcia!!
Ładne paczki romantyczne;)
EDIT: http://www.balletto.net/c...10000/10370.jpg
|
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
|