www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztaty z uczestnikami You Can Dance
Autor Wiadomość
Dominia1995 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Miłośniczka, uczeń
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 7:13 pm   Warsztaty z uczestnikami You Can Dance

Nie wiem czy ten temat już był na forum (ja go nie mogłam znaleźć). Jeżeli nie to ja wam mówię. Są zajęcia z czwórką uczestników programu You Can Dance. A mianowicie z Agatą Bogońską, Magdaleną Górką, Piotrem Gałczykiem i Natalią Madejczyk. Kosztują one 160 zł lub 300 zł za całoś. Jeśli wiecie gdzie one się odbywają, kiedy się odbywają itp. Ja wiem tylko, że są gdzieś w okolicach Naramowic w Poznaniu. Piszcie co wiecie. Może ktoś będzie chciał wziąć w nich udział. Ja niestety nie, bo są trochę drogie, ale może kto inny. Jeżeli ja coś znajdę to napiszę.

Dziś uśmieszek otrzymuje... groteska :D

Marysia W 
Koryfej

Wysłany: Nie Gru 16, 2007 7:22 pm   

Natalia!!!! oooo tym bardziej pojadę . :mrgreen:

Dominia1995 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Miłośniczka, uczeń
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 7:31 pm   

W mojej szkole jest wywieszka więc jak pójdę do szkoły to wam dokładniej napiszę. Ale problem w tym, że jestem chora więc nie wiem kiedy będę w szkole. :?

Dominia1995 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Miłośniczka, uczeń
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 7:32 pm   

Droga Marysiu. Jesteś z Gdańska, a te zajęcia są w Poznaniu. Przyjedziesz :?: Mam nadzieję, że tak. :wink:

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 8:37 pm   

Funkcja EDIT EDIT EDIT się kłania :)

Torin

Marysia W 
Koryfej

Wysłany: Pon Gru 17, 2007 10:46 am   

Zalezy kiedy będą , jak w wakacje/jakieś przerwy w roku szkolnym to raczej tak. ; )

Nati 
Koryfej

Związek z tańcem:
czynny! SB+OEB
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 11:59 am   

http://www.poprostutancz.com.pl/ycd2/index2.html

proszę, tu wsyztsko piszę :) ja się wybiram na drugi termin, bo bardziej mi odpowaidają stylami i poziomami :)
Dlatego chwalę taniec...

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 3:39 pm   

Zastanawia mnie tylko czy uczestnicy programu oprocz tego ze sami tancza maja odpowiednie przygotowanie do prowadzenia zajec. Zanim ktos zacznie to robic najpierw sam musi sie duzo nauczyc np anatomia itp.
Jakos nie wydaje mi sie zeby same umiejetnosci taneczne wystarczyly do prowadzenia zajec. W ten sposob mielibysmy bardzo duzo nauczycieli tanca na bardzo niskim poziomie i bez odpowieniego przygotowania.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 7:15 pm   

myślę że będą prowadzić te zajęcia z jakąś pomocą...

Olimpia 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerz, choreograf
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 9:17 pm   

A ja mysle, ze po prostu tu chodzi o to zeby isc za ciosem i korzystac poki ludzie jeszcze pamietaja o YCD i uczestnikach 1 edycji. Pieniazki zawsze sie przydadza...

inscrutable.m 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
zakochana po uszy
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 11:09 pm   

Olimpio, w zupełnosci sie z Tobą zgadzam.
I szczerze mówiac, jak tylko dowiedziałam, się, że sa takie warsztaty, to pierwsze moje myśli skierowałyy sie ku tłumie młodych dziewczynek, zakochanych np. w Roofim (którego hiphop swoją drogą uwielbiam, tylko jakoś nie widzę go w roli nauczyciela...)
... jakoś nie wyobrażam sobie "powazniejszych" tancerzy na tych warsztatach.. po prostu coś mi tu zgrzyta, nie pasuje.. może to zbyt wiele?
nie widze ich w roli nauczycieli na warsztatach. po prostu. uważam, że to o krok za daleko..
to find new feelings, new realities, new dimensions. "

Jirí Kylián

Nati 
Koryfej

Związek z tańcem:
czynny! SB+OEB
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 6:33 pm   

też tak sądze :) ale mimo to chętnie się na nie wybiorę :) tym bradziej ze cena nie odstrasza :)
Dlatego chwalę taniec...

Soprana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
amator, miłośnik
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 7:32 pm   

znawcy pedagogiki tańca .... ludzie czy wy myślicie, że osoby z ycd mają na koncie tylko występ w tv? poczytajcie lepiej ich biografie zamiast wypisywać na forum bezpodstawne zarzuty. nie bójcie się na pewno sobie poradzą z jakimiś głupimi warsztatami u egurrroli. nie trzeba ich śledzić, żeby wiedzieć, że po pierwsze uczyli już kogoś tańczyć (np. roofi o tym wspominał), a po drugie mają doświadczenie i są przygotowani. tam przecież nie ma amatorów, a po tylu latach własnej nauki mają wystarczającą wiedzę. to, że wykorzystują swoją popularność, aby sobie zarobić, a egurrola to czysta komercha to już inna sprawa. naciągacze :P

mimo iż uważam, że to dla naiwnych to potańczyłabym sobie chętnie u Błażeja :) są jeszcze miejsca? :P

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 11:26 am   

Maja wystarczajaca wiedze? Chodzenie na zajecia nie jest wystarczajace zeby prowadzic warsztaty. Nawet jesli ktos trenuje kilka lat. Jest pewien zakres wiedzy, ktory do prowadzenia zajec jest potrzebny.

Dla mnie to juz przesada, zeby uczestnicy prowadzili warsztaty.

Olimpia 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerz, choreograf
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 12:03 pm   

Alez nikt nie mowi, ze oni na swoim koncie maja tylko wystep i uczestnictwo w YCD.
Wydaje mi sie jednak, ze do tego zeby prowadzic jakiekolwiek warsztaty, tym bardziej takie naprawde oficjalne i sygnowane nazwa programu, to nalezaloby byc instruktorem...
Poza tym dlaczego w takim razie nie mowi sie "warsztaty z Anna Boska, Rafałem Kamińskim (...)" etc. Dlatego, ze jak napisalam juz wczesniej wszyscy ida za ciosem i chca zarobic poki lud jeszcze pamieta o 1 edycji YCD i jej finalistach.

Fleuve 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 3:45 pm   

Nie wiem jak pozostali uczestnicy, ale przecież Roofi uczy w szkole tańca...

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 4:43 pm   

Ja słyszałam, że Natalia przechodziła kurs instruktorski

Soprana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
amator, miłośnik
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 8:12 pm   

jak tam uważacie, ale moje zdanie jest takie, że to są w większości zawodowi tancerze, którzy mogą uczyć. przecież oni nie są po kursach dla nowożeńców :/ mają pewnie instruktorskie, przecież pracują w szkołach tańca, o czym mówili.

jasne jasne gleba wygrał ycd po kursie u egurroli, diana tańczy od 6 roku życia w szkole swojej mamy i nie wie co to warsztaty, a błażej nie może mieć zielonego pojęcia jak uczyć, bo w końcu blefował, że jest po szkole baletowej. jestem pewna ze na h&h do roofiego na pewno złamiecie sobie kark i nikt wam nie udzieli pierwszej pomocy. :P
luzik! trudno są popularni to zarobią i tyle :/ problem tych co chcą im płacić, bo oni dają stówkę a nikt nie daje gwarancji, że będą zadowoleni z jakości tych zajęć, które wiadomo przeprowadzone zostaną w dzikich tłumach ;]

Olimpia 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerz, choreograf
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 11:19 pm   

Soprana napisał/a:

jasne jasne gleba wygrał ycd po kursie u egurroli, diana tańczy od 6 roku życia w szkole swojej mamy i nie wie co to warsztaty, a błażej nie może mieć zielonego pojęcia jak uczyć, bo w końcu blefował, że jest po szkole baletowej. jestem pewna ze na h&h do roofiego na pewno złamiecie sobie kark i nikt wam nie udzieli pierwszej pomocy. :P
luzik! trudno są popularni to zarobią i tyle :/

czyli jednak nie umiesz czytac ze zrozumieniem...

inscrutable.m 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
zakochana po uszy
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 11:59 pm   

Droga Soprano, uważam, że troche przesadziłaś w swoich wypowiedziach.. Nie trzeba sie tak od razu bulwersować =) i można przeczytac dokladniej to, co pisza inni...

Anna również uczy w szkole tańca, a Gleba.. Cos nawet słyszałam o jego malym teatrze tanca.. lecz wciaz nie wyobrazam sobie np. Idy na tych warsztatach..

poza tym ja uważam, tak jak Olimpia, że oni po prostu ida za ciosem i moim zdaniem to nie takie dobre, gdyz oni i tak sa już dośc popularni i na tym co jest mogliby poprzestac.. niestety egurrola ma to do siebie, że wszystko musi skomercjalizować do granic mozliwosci..

coz.. mimo wszystko warsztaty te moga byc calkiem ciekawe wiec z niecierpliwoscia czekam na relacje.. =) zobaczymy..

Jirí Kylián

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 11:24 am   

Soprana napisał/a:
z jakimiś głupimi warsztatami u egurrroli.

warsztaty warsztatami, nie trzeba ich od razu tak traktować, w equrroli uczą profesjonalni instruktorzy wiec jakby nie patrzeć tym uczestnikom daleko do ich poziomu

są dobrymi tancerzami i nikt im tego nie zabierze ale nazywanie niektórych nauczycielami moim zdaniem jest mocno przesadzone, Ida i Błażej moim zdaniem (subiektywne bo ich nie poznałam) to że tańczą nie znaczy że są instruktorami tańca

wszystko jest wynikiem kasy i jeździe na fali popularności dopóki świat o nim nie zapomni

nawiasem mówiąc na sylwestra w Warszawie też wystąpią, mają swoje 5 minut...

sukces? 100% talentu, 100% pracy

inscrutable.m 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
zakochana po uszy
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 11:42 pm   

a wlasnie, a propos "glupich warsztatow"..
ja od zawsze bylam przeciwniczka EDSu (kiedys jeszcze Voltu), ale co jak co - insctruktorow naprawde bardzo dobrych ściagaja i warsztaty bardzo dobrze organizuja, ze świetnymi nauczycielami..

Jirí Kylián

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 10:13 am   

EDS jest komercyjny i leci na kasę (trudno oczekiwać żeby robił to charytatywnie), chodzę tam od roku i nie mam zastrzeżeń, lubię tą szkołę i zajęcia jako takie

osobiście się nie wybieram na te z YCD ale nie mogę się doczekać obiektywnym relacji :)

sukces? 100% talentu, 100% pracy

Soprana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
amator, miłośnik
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 9:14 pm   

nie bulwersuje się tym tematem, bo oprócz wypowiadania się na forum mam jeszcze swoje życie, w którym nie brakuje mi emocji. :)

jedyne czego chyba z naszej rozmowy nie zrozumiałam to...Wasze święte oburzenie typu: "jak to? oni prowadzą warsztaty?" . Myślę, że skoro większość uczestników uczy tańca na co dzień (ma doświadczenie) to chyba może być nazwana instruktorami (co Wy poddawaliście w wątpliwość ). Pewnie nie wszyscy powinni być nauczycielami-Ida to dobry przykład. Jednak nie mam nic przeciwko temu, żeby np. taki Gleba uczył (nawet bez papierka instruktorskiego wydanego gdzieś tam). i tylko o to mi chodziło w moich postach. nie chce wchodzić w kłótnie o słówka i słóweczka. to było co chciałam przekazać od siebie, a wcześniej może zagmatwałam. żadnych aluzji i odniesień do innych wypowiedzi, więc proszę bez podsumowywania moich podstawowych umiejętności. :)

specjalnie zorganizowano warsztaty sygnowane wielkimi nazwami (ycd, tvn itd itp), żeby przyciągnąć rozmarzone tłumy fanów poszczególnych tancerzy ( a raczej kieszenie tych tłumów). co byśmy nie powiedzieli to egurrola i jego spółka tak zarobi tyle, że się w głowie nie mieści. taniec nie jest tu na pierwszym miejscu.
koniec z mojej strony. pozdrawiam serdecznie :)

inscrutable.m 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
zakochana po uszy
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 11:43 pm   

u niego taniec juz dawno przestał być na pierwszym miejscu.

Jirí Kylián

Odpowiedz do tematu