|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
warsztaty taneczne Kraków Improwizacja - Świadomość Ciała |
Autor |
Wiadomość |
arsharter
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 11:39 am warsztaty taneczne Kraków Improwizacja - Świadomość Ciała
|
|
|
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty taneczne w Krakowie.
Warsztat taneczny.
Ze zwykłości w niezwykłość ku świadomości ciała
Improwizacja - Świadomość Ciała
Opis warsztatu:
Propozycja warsztatowa "Improwizacja - Świadomość Ciała" jest wynikiem 14 letniej pracy pedagogicznej Anny Godowskiej, jej poszukiwań i odkryć dotyczących twórczej pracy z ciałem. Zajęcia te mają na celu odkryć potencjał "niezwykłego" w tym co wydaje nam się zwykłe. Uczestnicy odbędą podróż w stronę pełniejszej świadomości ciała, poprzez wykorzystanie w pracy zarówno indywidualnych predyspozycji, umiejętności, jak i ograniczeń. Warsztat ten przeznaczony jest dla wszystkich tych, którzy zainteresowani są poszukiwaniem i odkrywaniem nowych dla siebie przestrzeni tańca oraz nawiązywania głębszego kontaktu z własnym ciałem.
Ćwiczenia podczas warsztatu dotyczą następujących zagadnień:
* podświadomość - przestrzeń ukrytego twórcy
* czerpanie inspiracji do ruchu i tańca z otaczającej nas przestrzeni i przestrzeni własnego ciała
* poszukiwanie różnych jakości w obrębie tej samej kombinacji ruchu
* ćwiczenia oparte na ruchu transowym
* praca z ograniczeniami własnego ciała:
- ograniczenie jako potencjał
- wykorzystanie ograniczeń ciała (związanych np. z brakiem umiejętności z zakresu techniki tańca i pracy z ciałem) do budowania krótkich choreografii
Ćwiczenia wykonywane są indywidualnie, w parach i małych grupach.
Uczestnicy warsztatów powinni przynieść ze sobą wygodne ubranie do treningu składające się z przynajmniej dwóch warstw - bluzki z krótkim rękawem i ciepłej bluzy, koniecznie skarpetki.
Warsztat obejmuje 8 godzin zegarowych, max 15 osób w grupie.
Terminy zajęć:
sobota 21 lutego 2009 w godzinach 10.00-14.00
niedziela 22 lutego 2009 godzina 12.00-1600
Cena - 190 zł od osoby
Zajęcia prowadzi Anna Godowska.
Informacja i zgłoszenia: arsharter@arsharter.pl lub tel. 602 12 86 83
www.arsharter.pl |
_________________ ARSHARTER
Siła Ludzkiego Talentu
www.arsharter.pl |
|
|