www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Joanna
Nie Paź 03, 2010 7:49 pm
SZKOŁY TAŃCA ŁÓDŹ
Autor Wiadomość
Louise 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń, miłośnik
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 6:19 pm   SZKOŁY TAŃCA ŁÓDŹ

Chciałabym dowiedzieć się jaką szkołę tańca najbardziej polecacie w łdz. chodzi mi o modern jazz, lyrical jazz moze balet ? Co myślicie o lilla house albo urban dance zone, gdzie znajdę najlepszych nauczycieli i choreografów w tych stylach tanca ? :)

adida 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 6:08 am   

Polecam Lilla House i zajęcia z Amelką lub Elą :) Na zajęciach jest świetna atmosfera i dużo można się nauczyć. Chodzę do Amelki teraz trzeci rok, u Eli bywałam na warsztatach i czasem wpadam na zajęcia normalne ;)

W Urbanie nigdy nie byłam, więc się nie wypowiem.

Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz ;)

Buba 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica OSB
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 5:47 pm   

Ja polecam szkołę tańca, FNF, z tym że tam jest głównie hip hop, nie wiem czy w tym roku są wogóle jakies zajęcia z jazzu, modernu itp. W urban Dance Zone w tym roku jest nowy instruktor od jazzu - Łukasz, podobno bardzo dobry. A w Lilla House polecam zajęcia u Eli, która jest świetną tancerką i wykwalifikowana instruktorką. Dla początkujących mogę też polecic zajęcia melki, ale jeśli jesteś bardziej zaawansowana to zdecydowanie lepsze będa zajęcia Eli. W Project Salsa jest dobry instruktor od jazzu/lyrical jazzu - Łukasz (ale nie ten sam co w Urban :)) . Jeśli jesteś na poziomie raczej zaawansowanym to możesz sprawdzić zajęcia w Cube Dance Academy, ale radzę nie wybierać tam zajęć pod kontam stylów bo sa kiepskie, ale wybrać te, na których zapoznasz się z różnymi tachnikami taecznymi i będziesz mogła spróbować swoich sił na licznych pokazach i zawodach.
Serdecznie pozdrawiam :)

Louise 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń, miłośnik
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 11:18 am   

A mogłabyś coś bardziej napisać o Cube, chodzi mi o to czy masz na mysli ta grupe zaawansowaną ? :)

Buba 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica OSB
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 2:35 pm   

tak, chodziło mi o grupę zaawansowaną :) Wiem też, że kiedyś był w Łodzi zespół tańca współczesnego Busters, ale nie wiem czy cały czas istnieje. No i jest jeszcze teatr tańca i formacja V6. Myślę, że powinnaś po prostu zadzwonić do tych szkół/zespołów i dowiedzieć się czegoś więcej, powiedziać jaki jest Twój poziom itp. Na pewno osoby z danych szkół doradzą Ci co będzie dla Ciebie odpowiednie :)

Zioło 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 1:29 pm   

http://www.balet.pl/forum...der=asc&start=0

Polecam zajrzeć do tego tematu :)
Ja z Lila House miałam dość negatywne przeżycia, ale nie był to balet, więc może na tych konkretnych zajęciach o których mówi Adida jest lepiej ;)

Odpowiedz do tematu