Przesunięty przez: Joanna Nie Paź 03, 2010 7:49 pm |
SZKOŁY TAŃCA ŁÓDŹ |
Autor |
Wiadomość |
Louise
Nowicjusz
Związek z tańcem: uczeń, miłośnik
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 6:19 pm SZKOŁY TAŃCA ŁÓDŹ
|
|
|
Chciałabym dowiedzieć się jaką szkołę tańca najbardziej polecacie w łdz. chodzi mi o modern jazz, lyrical jazz moze balet ? Co myślicie o lilla house albo urban dance zone, gdzie znajdę najlepszych nauczycieli i choreografów w tych stylach tanca ? |
_________________ louiseee |
|
|
|
|
 |
adida
Nowicjusz

Związek z tańcem: Uczeń
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 6:08 am
|
|
|
Polecam Lilla House i zajęcia z Amelką lub Elą Na zajęciach jest świetna atmosfera i dużo można się nauczyć. Chodzę do Amelki teraz trzeci rok, u Eli bywałam na warsztatach i czasem wpadam na zajęcia normalne
W Urbanie nigdy nie byłam, więc się nie wypowiem.
Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz |
|
|
|
|
 |
Buba
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczennica OSB
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 5:47 pm
|
|
|
Ja polecam szkołę tańca, FNF, z tym że tam jest głównie hip hop, nie wiem czy w tym roku są wogóle jakies zajęcia z jazzu, modernu itp. W urban Dance Zone w tym roku jest nowy instruktor od jazzu - Łukasz, podobno bardzo dobry. A w Lilla House polecam zajęcia u Eli, która jest świetną tancerką i wykwalifikowana instruktorką. Dla początkujących mogę też polecic zajęcia melki, ale jeśli jesteś bardziej zaawansowana to zdecydowanie lepsze będa zajęcia Eli. W Project Salsa jest dobry instruktor od jazzu/lyrical jazzu - Łukasz (ale nie ten sam co w Urban . Jeśli jesteś na poziomie raczej zaawansowanym to możesz sprawdzić zajęcia w Cube Dance Academy, ale radzę nie wybierać tam zajęć pod kontam stylów bo sa kiepskie, ale wybrać te, na których zapoznasz się z różnymi tachnikami taecznymi i będziesz mogła spróbować swoich sił na licznych pokazach i zawodach.
Serdecznie pozdrawiam |
_________________ dance or die!!! addicted to the dancefloor... |
|
|
|
|
 |
Louise
Nowicjusz
Związek z tańcem: uczeń, miłośnik
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 11:18 am
|
|
|
A mogłabyś coś bardziej napisać o Cube, chodzi mi o to czy masz na mysli ta grupe zaawansowaną ? |
_________________ louiseee |
|
|
|
|
 |
Buba
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczennica OSB
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 2:35 pm
|
|
|
tak, chodziło mi o grupę zaawansowaną Wiem też, że kiedyś był w Łodzi zespół tańca współczesnego Busters, ale nie wiem czy cały czas istnieje. No i jest jeszcze teatr tańca i formacja V6. Myślę, że powinnaś po prostu zadzwonić do tych szkół/zespołów i dowiedzieć się czegoś więcej, powiedziać jaki jest Twój poziom itp. Na pewno osoby z danych szkół doradzą Ci co będzie dla Ciebie odpowiednie |
_________________ dance or die!!! addicted to the dancefloor... |
|
|
|
|
 |
Zioło
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 1:29 pm
|
|
|
http://www.balet.pl/forum...der=asc&start=0
Polecam zajrzeć do tego tematu
Ja z Lila House miałam dość negatywne przeżycia, ale nie był to balet, więc może na tych konkretnych zajęciach o których mówi Adida jest lepiej |
|
|
|
|
 |
|