Nowa książka o tematyce baletowej "Tancerka Degasa" |
Autor |
Wiadomość |
alexa07
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pią Gru 31, 2010 12:43 pm Nowa książka o tematyce baletowej "Tancerka Degasa"
|
|
|
Słuchajcie nie wiem czy widzieliście i słyszeliście o książce po. "Tancerka Degasa". Książka wyszła w tym roku... Natknęłam się na nią w empiku i od razu ją kupiłam. Jeszcze jej nie przyeczytałam całej ale początek się dobrze zapowiada. Ogólnie akcja książki rozgrywa się w XIXw. Francji. Także jeśli ktoś lubi książki dotykające problemy społeczeństwa na tle historycznym i tamatykę baletową polecam ;DD
dodaje link do opisu w empiku ;DD
http://www.empik.com/tanc...09996,ksiazka-p |
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..." |
|
|
|
|
 |
venus-in-furs
Koryfej

|
Wysłany: Pią Gru 31, 2010 1:09 pm
|
|
|
No właśnie, tutaj była o tym mowa i czekam na czyjąś opinię, bo jak wspominałam, zniechęciła mnie biografia autorki, ale może się mylę |
Ostatnio zmieniony przez venus-in-furs Pią Gru 31, 2010 1:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
alexa07
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pią Gru 31, 2010 1:14 pm
|
|
|
no ja przeczytalam ponad 50 stron jak narazie i podoba mi sie ;DD ogolnie ksiazka ma super wstep ;DD takze ja polecam |
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..." |
|
|
|
|
 |
|