www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzień Otwarty w Aerial Dance Studio już 28 września!
Autor Wiadomość
ADS 
Adept Baletu

Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 4:52 pm   Dzień Otwarty w Aerial Dance Studio już 28 września!

Dzień Otwarty w Aerial Dance Studio już 28 września!

Jeśli myślisz, że taniec na szarfach nie jest dla Ciebie - przyjdź i sprawdź! Każdy może nauczyć się tańczyć w powietrzu!

Jeśli znudził Cię zwykły fitness, to tu znajdziesz inspirację! Doświadczona trenerka – Magdalena Sztencel - pokaże Ci nowe, ciekawe ćwiczenia!

Podczas zajęć pokazowych zostanie zaprezentowana technika tańca na szarfach – nazywana inaczej akrobatyką powietrzną, tissue, silks, czy chustą wertykalną. W czasie zajęć każdy będzie mógł spróbować swoich sił!

Dzień otwarty, czyli zajęcia pokazowe odbędą się o godz. 18:00 na Sali gimnastycznej w Zespole Szkół nr 84 przy ul. Zwycięzców 44, w Warszawie. Zachęcamy do przyjścia 15 minut wcześniej.

Osoby, które chcą wziąć aktywny udział w zajęciach powinny przynieść:

*strój treningowy (zalecane body/kostium, ubrania obcisłe zakrywające pachy, pas i łydki, szerokie nogawki są utrudnieniem!!!)

Przyjdź na darmowe zajęcia i wypróbuj nową formę tańca!

Dokładny opis zajęć i video z pokazów uczestniczek zajęć na http://www.aerialdancestudio.pl

Uwaga! Jeżeli w dniu otwartym wykupisz karnet na październik, zapłacisz 50% ceny!
Ostatnio zmieniony przez ADS Nie Wrz 11, 2011 1:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Father 
Solista Baletu

Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 7:43 am   

Juz dawno temu widzialem to w cyrku ale to wcale nie znaczy abym to dezawuował. Poprostu podoba mi sie podobnie jak taniec na rurze. Napewno daje to nowe doznanie nie tylko dla widza ale dla tancerza też.

ADS 
Adept Baletu

Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 12:10 pm   

Oczywiście, bo jest to już dosyć długo znana sztuka, choć stosunkowo młoda :)
Ale dopiero od niedawna wchodzi do szkół tańca jako sport do trenowania :)
a przy okazji taki trening pomaga przełamać wiele swoich barier :)
dla niektórych jet to oderwanie się od ziemi, potem może pojawić się problem z byciem do góry nogami, a bardzo dużo ludzi ma problem z lękiem wysokości.
Ja osobiście doświadczyłam tego i obserwuję jak to się zmienia - jak zaczynałam to po wejściu na poziom 2 i pół metra na drabinie mnie paraliżowało ze strachu, a miesiąc temu występowałam na dźwigu nad głowami ludzi na 10 m szarfie i cieszyłam się z tego że wcale się nie bałam :)
A przede wszystkim wzmacnia ciało - wszystkie mięśnie pracują :)

Father 
Solista Baletu

Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 10:11 pm   

ADS napisał/a:
ot;]a miesiąc temu występowałam na dźwigu nad głowami ludzi na 10 m szarfie i cieszyłam się z tego że wcale się nie bałam

Ja tez bym sie nie bał ale nie mam zaufania do dżwigów jeno do wlasnych rąk i nóg. :)
Ripostując to powiem, że jeszcze jest taniec w powietrzu podczas skoków z samolotu (oczywiscie na koniec musimy nie zapomniec otworzyć spadochron).
Wybacz mi ten żart.albowiem nie chodzi tu o wyzwalanie adrealiny tylko o jakąś formę tańca. Wydaje mi się, że ten rodzaj tańca jest zamało dynamiczny i bardzo ograniczony względami bezpieczeństwa.

ADS 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 11:59 am   

Po pierwsze z góry to wygląda inaczej więc lepiej nie mówić hop, a po drugie najwyraźniej nie masz lęku wysokości :) good for you! ja mam lub też miałam i to duży dlatego to było dla mnie mega trudne, ale przełamałam :)

a nie rozumiem do czego odnosisz dynamiczność, bo jeśli mówisz o szarfie to można w każdym tempie :)

Pozdrawiam

Father 
Solista Baletu

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 2:34 pm   

ADS napisał/a:
a nie rozumiem do czego odnosisz dynamiczność, bo jeśli mówisz o szarfie to można w każdym tempie

Oj chyba nie! Ciekawe jakby wygladała tarantela? :D

ADS 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 2:45 pm   

wystarczy wyszukać odpowiedni filmik na youtube i można zaspokoić ciekawość :mrgreen:

ADS 
Adept Baletu

Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 2:01 pm   Dzień otwarty w Aerial Dance Studio

Miło nam poinformować, że nasza instruktorka - Magdalena Sztencel - pozytywnie przeszła castingi do IV edycji programu "Mam Talent" i swoim występem zachwyciła jury :)

Kto nie widział ostatniego odcinka programu, ma szansę zobaczyć występ Magdaleny tutaj: http://mamtalent.tvn.pl/w...trzu,20258.html

Jednocześnie przypominamy o Dniu Otwartym w szkole tańca w powietrzu Aerial Dance Studio, który to już w następną środę (28.09) o godz.18:00.

Zapraszamy :)

ADS 
Adept Baletu

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 12:46 pm   DZIEŃ OTWARTY W AERIAL DANCE STUDIO JUŻ 28 WRZEŚNIA!

To już jutro! Czekamy na Was! Pamiętajcie: start godz. 18:00. :)

Zapraszamy!

Odpowiedz do tematu