Jaki to balet? ZAGADKI - SIERPIEŃ

Balet "od kuchni". Style i "szkoły" (np. rosyjska, francuska, włoska, duńska itp.), choreografia, pantomima, poszczególne balety, muzyka baletowa; historia baletu; zagadki;
Paula

Post autor: Paula »

Cos mi ostatnio dobrze idzie :) No a więc znowu moja zagadka :)
http://img39.imageshack.us/img39/8179/zagadka27nm.jpg
Powodzenia
Nefretete

Post autor: Nefretete »

A zatem rozpoczynamy nowy cykl zagadek. Zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami, ostatnia zagadka lipca - nieodgadnieta, została przeniesiona do nowego wątku i inauguruje nowy miesiąc. Zapraszam więc do odgadywania. Myślę też, że możemy już prosić o pierwszą podpowiedź :)
Jednoczsnie informuje, że watek z zagadkami lipcowymi zostal zablokowany.
Pozdrawiam.

P.S. Wyniki lipcowego cyklu w ogłoszeniu podsumowującym: http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1418
Justyna Ch-ipcio

Ad. zagadka

Post autor: Justyna Ch-ipcio »

Czy to nie jest przypadkiem Coppelia? :?:
Justyna Ch-ipcio

Post autor: Justyna Ch-ipcio »

Próbuję, próbuję, ale to nie jest jakieś specjalnie charakterystyczne zdjęcie niestety.
Paczka klasyczna, gorset z motywem ludowym, hmm. Mam pewien pomysł, ale muszę jeszcze sprawdzić :roll:
sfra

Post autor: sfra »

Skoro to nie jest "Coppelia", to jedyne co mi sie jeszcze kojarzy, to początek "Giselle". Aniu, tylko nie pisz, że to znowu nie to! :)
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

Hmm, :? w takiej paczce to ja Giselle ( klasycznej w I akcie,'' wiejskim'') nigdy nie widziałam więc to chyba jednak nie to, zdjęcie bardzo enigmatyczne ''zagadkowe", przyznaje się że z niczym konkretnym mi się nie kojarzy, więc Paulo może zachęcisz nas do zgadywania jakąś inteligentną podwiedzią :wink:
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

Ale paczka z I aktu (o niej myślałam pisząc) też mi nie pasowała ( znam całą Giselle nie tylko II akt :wink: ) Ale trochę się pogubiłam, kto zadaje tę zagadkę, bo ja tu piszę Paulo... a odpowiada Ania( nie chcę zwracać się do niewłasciwej osoby)
Isadora

Post autor: Isadora »

Dla przypomnienia: Paula wyjechała i chwilowo jej zagadką zajmuje się Ania. A więc Aniu prosimy o podpowiedź :)
ODPOWIEDZ