wymiary baletnic

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
.:Agga:.

wymiary baletnic

Post autor: .:Agga:. »

Ogolnie stpotkalam sie z zasada ze baletnice powinny byc szczuple, smukle itp jednak sama spotkalam dziewczyne w SB w Gdansku ktora nie byla szczupla. Miala troche cialka zwlaszcza na nogach (biodra) i na posladkach.
Czy oprocz wagi jaka powinna miec kazda z baletnic sa jakies okreslone wymiary? Czy mozecie napisac jakie sa wsze wymiary (nie musza byc dokladne, okolo ilu..?)?

Pozdrawiam
Aga
Czajori

Post autor: Czajori »

Moje? :wink:

(Wykasowałam moje wymiary ze względu na ochronę danych osobowych :P)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

no ale chyba trzeba jeszcze uwzględnić wiek, bo inne wymiary ma uczennica SB, a inne dorosla tancerka i nie należy ich porównywać.
Czajori

Post autor: Czajori »

Bardzo trafna uwaga.
Kasia W

Post autor: Kasia W »

Widziałam artykuł "Proporcje ciała tancerek" w "Tańcu" z 1984...
yvonne

Post autor: yvonne »

A czy możesz zamieścić ten artykuł tutaj?Bardzo chętnie bym go przeczytała :lol:
Kasia W

Trochę trudno - to 4 strony po 3 kolumny + 2 strony zdjęć - właśnie wczoraj skserowałam sobie w bibliotece (na Koszykowej), ale jeszcze nie zdążyłam przeczytać ... :oops: i dlatego napisałam że "widziałam". Nie znam się na tym, ale jakby się dało zeskanować to bym mogla spróbować, tylko nie mam skanera. Ale w sobotę lub niedzielę mogę spróbować się dostać do odpowiedniego sprzętu i jeśli będzie ok to go zeskanuję i jakoś (nie wiem jeszcze jak) zamieszczę.
Kasia W

Mam już artykuł zeskanowany, ale w pdf, i niestety nie mam pojęcia jak go umieścić na forum, więc może prześlę go bezpośrednio zwykłym mailem.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Jesli masz mozliwosc przeslania tego artykulu to bardzo prosze o maila. Pozdrawiam
Aga
ODPOWIEDZ