HELENA KARPUCHINA-ODKRYCIE BALETU

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

przepraszam - oświećcie mnie. pod jakimże to kątem patrzenia arabesque karpuhiny jest krzywy, hę? :roll:
Copellia1

Post autor: Copellia1 »

sory więcej nie zadam pytania na ten temat
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:60c9b484a3="Copellia1"]Ja tylko sie pytam dlaczego ją tak zchwalacie jeśli są dużo lepsze od niej tylko mniej znane tancerki a ona nie robi takich cudownych rzeczy?! :?:[/quote:60c9b484a3]

Co innego uczennica szkoły baletowej, co innego zawodowa już tancerka zespołu baletowego.

Jeśli Elena Karpuhina już w tym wieku przejawia takie predyspozycje, bo ma i technikę, i warunki fizyczne, i osobowość sceniczną, to na tej podstawie możemy jej wróżyć jakąś przyszłą karierę sceniczną. Nie chodzi tu o to, aby porównywać ją z bardziej doświadczonymi już tancerkami, bo nie w tym rzecz; wiadomo, że kształcenie w sztuce na szkole się nie kończy. A życzę jej jak najlepiej, ponieważ miło mi będzie być może oglądać ją kiedyś w partiach solowych :)
Copellia1

Ja tu mówię nie o tancerkach tylko o uczennicach szkoły baletowej w tym samym wieku i o 10 razy lepszych od niej tylko mniej znanych a wogóle Karpuhina nie jest dobra na swój wiek :D
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

zgadzam się z Elenką i Copellią.....
Karpuhina może i ma predyspozycje, osobowość sceniczną, ale techniki wogóle. Co to za tancerka, która w wieku 17 lat ma taki krzywy arabeque, nie umie zrobić pas de chat, ani jednego pirueta attitiude, i jeszcze spada z point w czasie układu.... :roll: :?
Copellia1

Krytyka

DrCopppelius ma zupełną rację jak ktoś kto jest dobry może spadać na jakim kolwiek występie z point jeszcze rozumiem jak by Elena miała 14lat a nie 17 to jest (skandal) :x
Copellia1

Copellia1

sfra

Post autor: sfra »

Wyczuwam tutaj jakieś dziwne zaprzysiężenie przeciwko Elenie. Czyżby Wrocław miał lepsze tancerki w jednej ze swoich prywatnych szkółek? Skoro są takie wspaniałe, to czemu nie reprezentowały Polski na Eurowizji? :roll:
Małgoś

Post autor: Małgoś »

no właśnie ciekawe czemu? ;)

śmieszne... na samym początku tego topicu wszyscy ja chwalili (i dobrze...) a teraz widze że z postu na post niektórzy zaczynają mieć jakieś [u:3e3e17913a]ale[/u:3e3e17913a] :?

czyżby zazdrość?

jak dla mnie jest świetną tancerką i ma przed sobą jeszcze wiele wspaniałych lat pracy w czasie których może i poprawić swoje ''arabeski'' i swoją technikę, a jak na swoje 17 lat to i tak już wiele osiągnęła...

pozdrawiam m.

:)
ODPOWIEDZ