Ksiazki, czyli co czytacie
-
girl interrupted
Ja polecam wszystko z nurtu realizmu magicznego, który uwielbiam.Tak więc Marquez i wszystko,co popełnił. Z naszego polskiego podwórka Olgę Tokarczuk a zwłaszcza jej książkę "Prawiek i inne czasy"-to jeden z najpiękniejszych kawałków prozy , jakie zdarzyło mi się czytać. Ponadto książki Coetzeego w tym zwłaszcza "Czekając na barbarzyńców "oraz "Hańba" a także "Cząstki elementarne "Houellebecqa- to wszystko bardzo mocne rzeczy ale naprawdę warto do nich zajrzeć. W wolnych chwilach lubię wracac do Dostojewskiego ale sądzę, że konkretnych tytułow nie muszę tu podawać:)
[quote:b4b8e99b06="Uriel"]nie. To Żydzi sprowadzili na miasto klątwę, przeinaczając Imię władcy źródeł. Wydaje mi się ,że można całą tą historię rozpatrywać w tym kontekście. :D[/quote:b4b8e99b06]
Możesz napisać coś więcej? Bo coś mi się tu nie zgadza ze stanem mojej dotychczasowej wiedzy ;)
Żadne znane mi źródło nie podaje nazwy 'władca źródeł' wobec Belzebuba.
Możesz napisać coś więcej? Bo coś mi się tu nie zgadza ze stanem mojej dotychczasowej wiedzy ;)
Żadne znane mi źródło nie podaje nazwy 'władca źródeł' wobec Belzebuba.
tenebra, ja kod leonarda da vinci przeczytałam już z 3 razy ;) a jak ci sie spodobał "kod" to polecam "regułę czterech" (nie pamiętam kogo ^^') i "anioły i demony" dana browna. ach i jeszcze polecam jeszcze książkę o templariuszach: "templariusze - tajemniczy strażnicy tożsamości chrystusa" (czy coś takiego).