Śmieszne sytuacje poza sceną...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Czajori

Post autor: Czajori »

Jestem ciekawa, jak to jest z tym umysłem ścisłym, bo nigdy takowym nie byłam, za to [b:b7f1f99bcd]zmysł [/b:b7f1f99bcd] baletowy chyba posiadam... Czemu miałyby służyć kalkulacje i inne logiczne działania w tańcu klasycznym? :P

P.S. Co do mojego wzrostu, to mam metr pięćdziesiąt osiem. A teraz pokażę, na ile jestem umysłem ścisłym:

158 - 115 = 43 (waga zupełnie przypadkowo "baletowa" :twisted: )
*Julinka*

Post autor: *Julinka* »

No to ja opowiem krótkie zdarzenie.Ostatnio na zajeciach z klasyki dopadła mnie straszliwa czkawka, taka, ze czkałam i czkałam chyba z 20 min:PNawet pani sie ze mnie śmiała :D Albo jak siedziałam z koleżankami w szatni przed baletem i zapomniałyśmy w ogóle, ze lekcja juz się dawno zaczęła i nauczycielka po nas przyszła do szatni i musiałyśmy się nieźle spowiadać , czemu jeszcze nie jesteśmy na sali :twisted: :oops: :D
sofix

Śmieszne 'sytuejszyn"

Post autor: sofix »

To co opowiadacie jest bez wątpienia interesujące...natomiast śmieszne rzeczy dzieją się w studiu baletowym,kiedy to przed zajęciami sączy sie wódke luksusową dogryzając landryne.Wszystko oczywiście z umiarem.Łyk tego" napoju " rozluźnia nasze mięsnie,na baletto jedziemy wtedy na całość:)
Z qmpelami robimy mixy znanych baletów.Lubimy grac facetów i parodiowac zespół.Robimy smieszne foty i fotomontaże.To trzeba zobaczyć.Kiedyś Pani sie denerwowała..przeszkadzałyśmy jej w zajęciach,ale teraz tez ma z tego niezły ubaw.
Maron

Post autor: Maron »

ho ho no nieźle tam rozrabiacie :P
Sixa

Post autor: Sixa »

Koleżanko sofix -należałoby także dodać,że sączenie Wody Życia mialo na celu zniwelowanie bólu powstałego w wyniku ruskiego strecznigu ,który polega na wyłamywaniu stawów oraz innych częsci ciała.Jednak dzięki temu mamy "łabedzie ręce". ahhh ale czego się nie robi dla siedzenia na ławce przez godzinę na "Spjącej króliewnie " czy popychania lustra w "Snjeżce"
Nena

Post autor: Nena »

Na ostatnim balecie, podczas demi plie releve straciłam równowagę ( ach, jaka ja rozkojarzona ostatnio :twisted: ) i przewaliłam się dokładnie na stojącą obok koleżankę :oops: Ale miałam ochrzan od pani :lol: A wszystkie dziewczyny śmiały się na całą salę, no a Nenę do dzisiaj ręka boli... :oops:
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

No to ja dziś dostała takiej totalnej głupawki na balecie... I sie tak śmiałam i nie mogłam opanowac przez pewnien czas... heh
Columbina

Post autor: Columbina »

MI kiedys na póbie w teatrze wbila sie do stopy drzazga wielkosci nieprzecietnie duzej zapalki (nie wiem jak sie to stalo ale przebila mi baletke) Tak jakos sie zlozyloze to byla proba przed koncertem i myslalam ze nie wydole poltorej godz w pointach :(
M.

Post autor: M. »

Skoro temat postu brzmi: "Śmieszne sytuacje poza sceną..." to myślę, że może zmieścić się tu takie oto zdjęcie, które przypadkeim znalazłam w necie

[img:42f47ec838]http://buehehe.org/2006-03-26/baletki.jpg[/img:42f47ec838] :wink:
gonia

Post autor: gonia »

cudowne baletki... ^^
ODPOWIEDZ