Gimnastyka artystyczna/sportowa

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

te filmiki są dość drastyczne....... :? a ginastyczki to dużo mają tej klasyki.... nie przypuszczalam...
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

dlatego przekwalifikowanie sie na sam taniec klasyczny TEORETYCZNIE nie jest takie trudne i zjawisko to jest dosc powszechne
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[url]http://www.irishok.ru/members_preview.htm[/url] zobaczcie te zdjęcia, jak dla mnie to okropne...bez urazy....
Maron

Post autor: Maron »

X
Nena

Post autor: Nena »

Mi się bardzo podobają te zdjęcia :twisted: Ale aż tak to nóg nie doduszę, o nie... :(
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:87556b2c49="Bajaderka"][url]http://www.irishok.ru/members_preview.htm[/url] zobaczcie te zdjęcia, jak dla mnie to okropne...bez urazy....[/quote:87556b2c49]

Niektóre zdjęcia są fajne :)

Np. Kazakova jest faktycznie mocno naciągnięta, ale jakoś nie słychać o niej na miedzynarodowych zawodach. Jak widać, zakresy to jeszcze nie wszystko :)

Btw, też jestem trochę w szoku, że gimnastyczki mają aż tyle zajęć klasyki. Z drugiej strony na różnych filmikach z treningów można zauważyć, że niby ta klasyka jest, niby we wszystkich pozycjach stoją perfekcyjnie (to wykręcenie), ale np. ręce... Czasami wymyślają sobie nowe, nieistiejące wcześniej pozycje ;) Poza tym zupełnie inne maja plecy - takie bardziej gnące się, 'lejące' (i nie chodzi tylko o to, że są bardzo gibkie) a nie jak w balecie usztywniona postawa.
Nusia

Post autor: Nusia »

Mnie też się niektóre podobają.
Ale na przykład 0009 jest makabryczne...

Rany, jak bardzo trzeba kochać ten sport, żeby aż tak sie poświęcać :roll:
Ladybirt

Post autor: Ladybirt »

http://www.irishok.ru/memberspr/0046/0003.JPG- wg mnie jedno z z hmmm najmniej estetycznych..
Domi

Post autor: Domi »

jeszcze a propos klasyki... moja poprzednia nauczycielka baletu, uczyła również gimnastyczki baletu w krakowskim Sokole, kiedyś, przed zawodami zaprosiła do nas na lekcje jedną z dziewczyn, żeby troche pociwczyła przed startem, no i powiem szczerze, że ta gimnastyczka była niezła w balecie, ale wydaje mi się, że pewne gimnastyczne naleciałości sprawiały, że wykonywane przez nią ciwczenia przy drażku, chociaz w miarę prawidłowe, nie miały wygladu baletowego.
Maron

Post autor: Maron »

[quote:2ca23063d1="Joanna"]
Btw, też jestem trochę w szoku, że gimnastyczki mają aż tyle zajęć klasyki. Z drugiej strony na różnych filmikach z treningów można zauważyć, że niby ta klasyka jest, niby we wszystkich pozycjach stoją perfekcyjnie (to wykręcenie), ale np. ręce... Czasami wymyślają sobie nowe, nieistiejące wcześniej pozycje ;) Poza tym zupełnie inne maja plecy - takie bardziej gnące się, 'lejące' (i nie chodzi tylko o to, że są bardzo gibkie) a nie jak w balecie usztywniona postawa.[/quote:2ca23063d1]

masz racje joasiu - też to zauważyłam... gimnastyczki mają za bardzo giętką posture, a w balecie tego nie wolno :roll:
ODPOWIEDZ