Właśnie niedawno miałąm warsztay z pantomimy i tańca współczesnego :D
Mam 16 lat czy dowiedziałam sie już dużo na ten temat, abym była pewna że właśnie tym będę zajmować się w przyszłości???? :?
myślę, że powinnaś zapisać się jeszcze na zajęcia z różnych technik i zobaczyć jak to wygląda na codzień, bo jednak warsztaty są dość specyficzną formą nauki...
Jezeli chcesz się czyms zajmować, musisz/ powinnaś poznać to coś od podszewki, czyli zapisać się do jakiegoś zespołu, który dużo pracuje i poczuć tę aurę codzinnej pracy, godziny spędzone w teatrze, wspólne podróże i takie tam. Powodzenia!
na warsztatach jest zazwyczaj luzno, a jezeli chcesz zajmowac sie tym w przyszlosci to musisz byc naprawde dobra i znac technike i kroki. na warsztatach tego raczej nie naucza.
czy na warsztatch jest luźno???? nie koniecznie- bo to zależy od pedagogów. byłam na kilkunastu skąd wiedzę wyniosłam olbrzymią.
i ważne jest, co dalej z tym będziemy robić. jako pedagod- uważam, że od każdego można się wiele nauczyć. jeżeli natrafimy na kiepskiego nauczyciela (nie oszukujmy się tacy też istnieją), to od niego nauczymy się jak nienależy prowadzić zajęcia- a to rzecież bardzo cenna rzecz.
pozdr
warsztaty nie uczą? nie zgadzam się w zupełności!
uczą uczą i to całkiem dużo...! czasem nawet dają dużą dawkę inspiracji i energi... takiej świeżości, z którą wraca się do "normalnego" życia... ;)
Zalezy na jakiego prowadzacego sie trafi. Czasami bardziej dociera do nas jak nauczy nas czlowiek z ktorym na codzien nie mamy doczynienia.
Mysle ze warsztaty duzo Ci daly jesli chcesz sie zajmowac nim w przyszlosci to zapisz sie na jakies regularne zajecia.
dlatego też, kasiu, nie warto chodzić na wszystkie mozliwe warsztaty, ale pozbierać troche pieniądze i zapisywać sie do znanych/wybitnych/etc pedagogów - zysk w postaci umiejetnosci bedzie znacznie większy...