Obozy baletowe i taneczne
Możecie zrobić ankietę w sprawie terminu warsztatów .Ja Wam tylko podam 2 orientacyjne terminy możliwe do przyjęcia od 26.06 do 2.07.2006 ( 7 dni ) lub od 5.08 do 11.08.2006 ( 7 dni ) .Rok temu planowałem warsztaty 6 - cio dniowe ,orientacyjne wyliczenia co do płatności wychodziły w granicach trochę poniżej 300 zł za całość warsztatów od osoby.W to wliczone były 3 techniki tańca - t.klasyczny, t.współczesny i barre au sol - każda z technik codziennie po 1,5 godz zegarowej . T.Klasyczny z akompaniamentem na żywo .Co do noclegu to propozycja moja była schroniska młodzieżowego w Gdańsku ,gdzie znam warunki i są bardzo przystępne i co do wygód i co do kosztów .Wyżywienie na miejscu w Bar Opera po wczesniejszym załatwieniu zniżek na obiady dla osób uczestniczących w warsztatach.Oczywiście koszty związane z noclegiem i wyżywieniem dla osób przyjezdnych nie obejmują kwoty powyżej ,ale przy wczesniejszych rezerwacjach noclegu można wynegocjować groszowe stawki .Więcej nie pisze narazie .Napisałem tylko tak dla waszej wiedzy jakby mogło to wyglądać ( i jak miało to rok temu wyglądać ) .Pozdrawiam. 8)
-
Tranquility
No tak , obóz baletowy - ośrodek wczasowy - i.t.d. można i tak ,ale chodzi o profesjonalne warunki - typu sale baletowe i infrastruktura - czyli garderoby ,prysznice i.t.d. a nocleg nie musi być zaraz przy sali baletowej a po zajęciach jest prawie jak na obozie - np: wspólny wyjazd na plaże i.t.d. no chyba ,że sie nie zrozumieliśmy ???? i oczywiscie dla forumowiczów przede wszystkim ....Inaczej - definicja - obóz baletowy i warsztaty ???? jaką znaczącą róznicę widzisz Tranq....???? :roll: O dzieki za ankiete :)
-
Tranquility
Oj zadajmy sobie pytanie ??? co chcemy wynieść z obozu tanecznego - tak go nazwijmy - 1. nowe znajomości 2. nowe doświadczenia związane z różnymi technikami tańca .3 . podszkolenie sie dla osób ,które juz miały styczność z tańcem .4.Ułożenie być moze wspólnego układu tanecznego - czytaj - wspólna "zabawa" w choreografie .5. Ćwiczenie na sali baletowej w profesjonalnych warunkach ,co wiele osób na codzień najczęściej nie ma takich możliwości .6. Przy okazji wspóne spędzenie czasu po zajęciach - myślę ,że z tym nie ma problemu . Pytanie co jeszcze ? A może sobie nie zawracać głowy tym tematem ??? ....
Tranq, myslę, że "obóz'z jest terminem umownym, pomysł Tanc...a to tzw. ''day camp" :), czyli zajęcia codziennie w czasie wakacji :)
Co do zorganizowania pełnego obozu, takiego z ośrodkiem wczasowym, wyżywieniem itp., jest już zdecydowanie za późno. Zresztą, znając życie, teraz wszscy są chętni, a jaby doszło co do czego, to pojechałoby pięc osób.
Tanc..., bardzo podoba mi się Twój plan obozu-warsztatów z zeszłego roku :) Jestem ciekawa, jakie są opinie innych ewentualnych uczestników :)
Co do zorganizowania pełnego obozu, takiego z ośrodkiem wczasowym, wyżywieniem itp., jest już zdecydowanie za późno. Zresztą, znając życie, teraz wszscy są chętni, a jaby doszło co do czego, to pojechałoby pięc osób.
Tanc..., bardzo podoba mi się Twój plan obozu-warsztatów z zeszłego roku :) Jestem ciekawa, jakie są opinie innych ewentualnych uczestników :)