Dywanik czarnej listy - resocjalizacja.balet.pl

Sprawy formalne Forum
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Zamiescilam nowe zasady - ewentualnie mozna wprowadzic jakies zmiany kosmetyczne, jesli ktos bedzie mial jakies sugestie.
Od srody rano mozna zaczac stosowanie nowych kar. I rzeczywiscie, jak mowila Nefrerete, robmy to konsekwentnie, nawet jesli mialoby to oznaczac przyznawanie komus zotlej kartki i cofanie jej kilka dni potem. Chodzi wlasnie o to, zeby to byl jakis system ostrzegania czy upominania, a niekoniecznie kar, zeby taka zolta kartka od razu komus przypominala, ze sie troche z czyms zapedzil. Pomoze w tym takze wiad. prywatna, wyjasniajaca, o co chodzi - bo na poziomie I-szej ZK nie ma co wpisywac na CListe. Wiekszosc upominanych i tak bedzie miala zwykle te same problemy, wiec z czasem na zolta kartke powinni reagowac juz niemal automatycznie.

Mamy jeszcze jeden problem: w tej chwili sa w REGULAMINIE I POMOCY dwa watki o karach: ten nowy i Czarna Lista. Usunelam z CL opis zasad karania jako nieaktualny i wstawilam nowe zasady. Nazwe tego watku chyba bedzie mozna potem zmienic (kiedy juz usuniemy ogloszenie o nowych zasadach) po prostu na System upomnien i kar , czy cos w tym rodzaju, a CZARNA LISTA bedzie w obrebie tego watku. Bo w tej chwili watek CZarna Lista jest troche ni wpial ni wypial ;-).
sfra

Post autor: sfra »

Super.

Macie juz jakieś nominacje na karteczki ? :twisted:
Czajori

Post autor: Czajori »

Ariodante, bardzo podoba mi się wszystko, co zrobiłaś w Regulaminie odnośnie nowego systemu kar - jestprzejrzyście i konkretnie, myślę, ze każdy zrozumie.
Nazwę "Czarna Lista" zostawmy, ale w takim sensie, jak sugerowano powyżej - nie jako ''zastapienie'' rangi, tylko jako listę osób, które ze względu na ilośc i cześtotliwość udzielanych upomnień i przydzielanych kartek dają sie nam mocno we znaki.
sisi

Post autor: sisi »

jeszcze jedno: jak ktos już "zejdzie" z karteczek to usuwamy te posty, prawda? bo inaczej to sie zrobi bałagan po pewnym czasie...
Ariodante

"te posty", czyli posty w CL?
Ariodante

"te posty", czyli posty w CL dotyczace "odkupionego" delikwenta?
Bo jesli o to chodzi, to oczywiscie - to tez taki rodzaj zlagodzenia czy zniesienia kary.
sisi

tak, o to mi chodzi.
Czajori

Post autor: Czajori »

Stwierdzam, iż Princess Maron doprosiła sie inicjacji nowego systemu kar. Proszę wszystkich o zapoznanie się z wątkiem "Zagadki Lite" i "Urwanie głowy z zagadkami" w Teorii, a potem o Wasze propozycje wymiaru kary...
...moja to [b:5a9a854900] dwie żółte kartki [/b:5a9a854900], bo pojechała ostro z programem: przekleństwa, pretensje do wszystkich, dolewanie oliwy do ognia stwierdzeniami typu "jasne, ja zaswsze jestem wszystkiemu złemu winna", offotpic na maksa.

Poza tym, nie wiem, to miała być zabawa, a ona zachowuje się, jakby jej życie od tego zależało. Co zabawniejsze, jej wiedza wcale nie jest aż taka imponująca! :twisted:
Paula

Post autor: Paula »

Właśnie preczytałam tę wielką kłótnie i nie będę ukrywać TRAGEDIA! A jeszcze na koniec Kasia :)) oczywiście musiała mieć ostatnie słowo to tak swoją drogą. Proponuję 2 zółte kartki dla Princess.
Poza tym jak płachta na byka działają na mnie takie zdania jak w tamtej kłótni w stylu:
[quote:19020eaa73="Kasia :))"]zgadzam sie z tutu..
czyzby to zalazek kolejnej forumowej afery?
ehhhhhhh help me..[/quote:19020eaa73] i udzielanie sie nadal. Bo przeczież logiczne wydawało by się żeby się przymknąć jeśli nie chce sie kłócić dalej. Widać njiktórzy mają inne zdanie na ten temat...
sisi

przeczytałam sobie "rozmowę".... i odczułam jakże wielką ulgę ze nie muszę moderować teorii :lol:

a tak na serio: Princess faktycznie zasługuje na dwie żółte kartki!! bez dwóch zdań! w kwestii wyjaśnień: jedną za przekleństwa (poziomu języka nic nie usprawiedliwia) a drugą za "całą resztę".

moze w tej chwili zostanę wyklęta, ale uważam, ze również Julcia powinna dostać jedną kartkę. również się kłóciła, a bycie moderatorami nie zwalna nas z odpowiedzialnosci za nasze słowa (chodzi mi o to ze powinnismy być PONAD kłótnie). poza tym jeżeli ukarzemy tylko Maron, to będzie to niesprawiedliwe. Z jednej kartki bardzo łatwo zejść - zwłaszcza ze Julcia przecież na codzień jest wzorowym użytkownikiem.
ODPOWIEDZ