Pytania i sugestie dotyczące działania Forum; porady techniczne (np. jak zamieścić emblemat).
NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW PROSIMY O ZAPOZNANIE SIĘ Z REGULAMINEM FORUM!
system "kartkowy" działa po to, aby panował na forum porządek... na wielu forach stosuje się systemy ostrzeżeń i wiem, że uzytkownicy są często na nich banowani... my tego nie chcemy i liczymy, że żółta kartka uspokoi takiego niesfornego użytkownika...
to tak strasznie wygląda tylko dlatego, ze nasze forum jest małe i wszyscy się znamy. na większych forach nikt sobie nie zawraca głowy jakimiś kartkami czy ostrzeżaniem, po prostu moderatorzy banują daną osobę i tyle. a my tego u nas nie chcielismy więc trzeba było wymyślić coś łagodniejszego. tak powstały kartki. wierzcie mi, czerwonej kartki nie dostaje sie za byle co, trzeba naprawdę mocno nabroić, zeby się tak stało.
nie musicie się obawiac kartki za nawet najmniejsze przewinienie, np. za jednorazowe (albo nawet dwurazowe ;) ) stworzenie offtopiku itp. - dostaje się ją za [u:b8ec22e1ce]nagminne [/u:b8ec22e1ce]zalewanie forum postami bez treści.
Chciałam zauważyć, że demokracja polega na tym, ze wszyscy są równi wobec ogólnie przyjętych zasad. Nie wiem, w którym miejscu nasze forum jest niedemokratyczne.
to prawda. jak pokazał przykład Julci, nawet będąc modeartorem można dostać kartkę. funkcje jakie tu pełnimy czy rangi czy cokolwiek innego nie zwalniają nikogo z dobrego zachowania.