Konkursy Eurowizji organizowane są co dwa lata przez największe europejskie stacje telewizyjne. Za każdym razem gospodarzem jest inny kraj zrzeszony w Europejskiej Unii Radiowo-Telewizyjnej. W 2005 roku po raz pierwszy konkurs odbył się w Warszawie. Dokument opowiada o młodych tancerzach z całego świata przygotowujących się do występu w Konkursie Eurowizji w 2005 roku. Pod okiem nauczycieli przygotowywali swoje programy, z którymi wystąpili w pokazie finałowym w Teatrze Wielkim. Film pokazuje ich zmęczenie, radość z osiągniętych wyników, a także łzy przegranych.
Dlaczego mieli pokazywac całą galę w filmie dokumentalnym, skoro była transmitowana w telewizji jakiś czas temu??
Moim zdaniem warto było obejrzeć ten film ze względu na dużo ujęć z warsztatów mistrzowskich i prób, oraz ze względu na komentarze Wysokiej Komisji. :)
strrasznie mi się podobał ten program- szczególnie fragmenty warsztatów, praca tancerzy z Mistrzami.. Oby takich dokumentów pojawiało się jak najwięcej!
Mnie tez sie wydaje ze najciekawsze były ujęcia z warsztatów - jak Mistrzowie pracują z młodymi tancerzami, na co zwracaja uwage, jacy są prywatnie tacy gwiazdorzy. Dla mnie to dodatkowe wzruszenie że na tych warsztatach byłam, a nawet na jednym ujęciu jestem :)