HELENA KARPUCHINA-ODKRYCIE BALETU

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
klara

Post autor: klara »

a ja bym chciala znowu ten temat poruszyc, uwazam Elene za jedna z najlepszych uczennic w Polsce, kto moze powiedziec na jaki konkurs teraz sie Elena przygotowuje
just_me

Post autor: just_me »

Ja widziałam Elenę tańczącą dwa razy - to był chyba ten sam taniec nawet - i bardzo mi się podobała. Ale nic więcej powiedzieć o niej nie mogę, jest po prostu dobra.
Ewa

Post autor: Ewa »

Szczerze powiedziawszy, Elena mnie nie zachwyca, ale nie śmiem marudzić, bo potrafi więcej ode mnie. :oops: Myślę, że ładnie wyglada na scenie, nawet jeśli technikę ma nieidealną.
Paula

Post autor: Paula »

[quote:a16f539079="Ewa"]nawet jeśli technikę ma nieidealną.[/quote:a16f539079]

W jakim sensie? Bo właśnie zawsze mnie zastanawia co jeszcze można by poprawić w jej technice i bardzo chętnie bym się tego dowiedziała.
Tanc...

Post autor: Tanc... »

[quote:9b0fce602c="Ewa"]Szczerze powiedziawszy, Elena mnie nie zachwyca, ale nie śmiem marudzić, bo potrafi więcej ode mnie. :oops: Myślę, że ładnie wyglada na scenie, nawet jeśli technikę ma nieidealną.[/quote:9b0fce602c] Mam pytanie Ewo na ile masz doświadczenie zawodowe w praktyce tanecznej , scenicznej i pedagogicznej ,jeżeli masz jakieś zastrzeżenia co do techniki tej uczennicy ...????Nie zachwyca - może nie zachwycać ale pod jakim względem - urody ,? budowy anatomicznej ,?a jakie masz zastrzeżenia do techniki ...??? poproszę o konkrety .... 8) Ewo
klara

Post autor: klara »

przepraszam ,ze poruszylam ten temat, ale chodzilo mi przede wszystkim o jakies konkursy, na ktore sie wybiera Elena, a nie znowu o krytykowanie jej przez inne forumowiczki
Aspicia

Post autor: Aspicia »

czytam, czytam i czytam i na każdej stronie jest to samo! ludzie! uspokujcie się! Sprawia Wam to taką przyjemność, wytykanie tego czy siamtego? że Karpuchina jest taka czy inna?? jest jaka jest! jedno robi dobrze drugie robie niedobrze. zawsze tak jest i zawsze tak będzie! podajcie przykład jednej tancerki, która byłaby idealna... znaleźliście?? pisanie, że jest najlepsza w kraju i drugiej takiej nie ma tez nie jest na miejscu! proszę! CALM DOWN!
Kasia G

Post autor: Kasia G »

przychylam się do słów Aspicii, choc wyrzonych w dośc nerwowym tonie - Elena jest młodą tancerką, uczennicą, jako zdobywajaca nagrody, wystepująca na koncertach i konkursach wzbudza zrozumiałe zainteresowanie oraz emocje, ale nalezy je wyrażac -zwłaszcza tu - na publicznym forum - w sposób taktowny i wyważony. Nie jednemu tancerzowi nadmierna, czasem zawistan, czasem głupia krytyka złamała karierę. Z drugiej strony nabierne chwalenie tak młodej artystki tez nie jest wskazane - Elena nadal sie uczy, nie mówiąc juz o tym, ze w tym zawodzie jak wiekszośc z Was sama dobrze wie - człowiek uczy sie i pracuje nad sobą całe życie. W dyskusji nad sztukonawcza tak młodych osób nalezy jednak zachowac wyjątkowy umiar czego wszystkim zycze
Ewa

Post autor: Ewa »

Jejku... Elena dopiero końćzy szkołę i to oczywiste, żę jeszcze wiele się nauczy. Pzrecież jej ne obrażam! Powiedziałam, zę bardzo podoba mi się, jak prezentuje się na scenie. Czy wszyscy muszą zachwycać się tym samym? Jeżeli chodzi o technikę, nie mam na myśli błędów, tylko umiejętnosći wykonywania wszystkiego z mistrzowską precyzją; jak wielkie primabaleriny znane na całym świecie (a zauważcie, zę w swoich postach trakrujecię Elnę jak kogos takiego!). Nie rozumiem, dlaczego naskakujecie na kogoś, kto GRZECZNIE wyraża swoją opinię. :roll: Nie powiedziałam niczego złego. Jeśli zakładacie wątek o tancerzu (zwłaszcza młodym!) nie oczekujcie samych pochwał. Rozmowy sa po to, żeby wyminiać opinie!

Poza tym, myślę podobnie ja Kasia G.[/url]
Marysia W

Post autor: Marysia W »

[quote:8f25957c7d="Ewa"] jak wielkie primabaleriny znane na całym świecie.[/quote:8f25957c7d]

Przecież ona nie skończyła jeszcze szkoły! jest dopiero w ósmej klasie, przed nią jeszcze ponad rok nauki, a ty już ją porównujesz do wielkich primabalerin?
ODPOWIEDZ