VII Międzynarodowe Biennale Tańca Współczesnego

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Tranquility

Post autor: Tranquility »

jesteśmy razem na jednym z kursów... ;)
Columbina

Post autor: Columbina »

Hmm... Tylko teraz na którym? :) Mam zgadywać? :D:D:D
danseuse

Post autor: danseuse »

Ja też już się zapisałam!!! :) :) :)
Jak na razie na barre au sol średniozaawansowane, jazz dance średniozaawansowany i street dance średniozaawansowany :) :) :)
Już nie mogę się doczekac! W zeszłym roku było cudownie!! Miło byłoby poznac tam forumowiczów:)
sari

Post autor: sari »

I ja będę (salsa(P) i funk jazz(P) i... coś jeszcze (street dance?) :D). :)
A mam takie pytanie do tych, którzy choć raz już byli w Poznaniu. Czy odsetek osób które z tańcem na co dzień mają niewiele wspólnego (nie mają regularnych zajęć) jest wysoki? Czy towarzystwo jest raczej na "co dzień" roztańczone?? [/b]
Tranquility

Post autor: Tranquility »

to zależy od poziomu kursu... na podstawowym na pewno znajdziesz i nowicjuszy... wyzsze poziomy to już większe stopnie wtajemniczenia :)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

myślę, że bedzie duzo osób niewtajemniczonych na co dzien. niestety nie spotkam się, poki co, z zadnym z forumowiczów na którymś z kursów, ale może gdzieś w przelocie albo na imprezach topwarzyszących.
A Przemek bardzo tajemniczy, choc intuicja mi podpowiada, że to na barre au sol się wybiera :)
Columbina

Post autor: Columbina »

Przemkuuuuu... No zdradz gdzie sie spotkamy :):):)
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

Mozecie mi powiedziec jakie sa roznice miedzy musical jazz,ethnojazz, funk jazz, jazz dance, jazz nouveau, jazz rock funk soul i modern jazz?
Bo sie nie moge zdecydowac na ktory pojechac :?
danseuse

Post autor: danseuse »

Najlepiej poczytaj opisy na stronce informacyjnej. Są tam opisy poszczegónych technik :D Ale szczerze mówiąc sądzę, że cokolwiek wybierzesz - spodoba ci się:) Właściwie zależy co kto lubi. Ja np. byłam w zeszłym roku na afro brasil i choc większośc uczestników była nim zachwycona ja doszłąm do wniosku, że jednak wolę inne techniki:) Ale wszystkiego warto spróbowac! :wink:
Nefretete

Post autor: Nefretete »

Dokładnie - wszystkie techniki masz opisane na stronie biennale. Poza tym weź pod uwagę, że w zależności od technik które wymieniłaś, różne są stopnie zaawansowania.I prowadzący. Poza tym niewiele miejsc już zostało na niektórych kursach, albo w ogóle już nie ma. Ethnojazz i jazz nouveau prowadzi Katrin Ax - ona w ogóle specjalizuje się w różnych odmianach tańca jazzowego. Modern jazz to taniec współczesny z elementami jazzu (Polecam obu prowadzących - są rewelacyjni, moi ulubieni). Musical jazz pewnie niewiele różni się od broadway jazzu. prowadząca - Kasia Kowalska - przemiła osoba. A funky jazz to taka nieco starsza wersja tego co sie dzis tanczy w teledyskach. Wybór prowadzących w tej technice dość spory.
ODPOWIEDZ