Odchyły forumowiczów :)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Misour

Odchyły forumowiczów :)

Post autor: Misour »

O co w tym chodzi chyba każdy domyśli się : ] Wymieniajcie tutaj swoje *odchyły*, czyli czynności, przyzwyczajenia uznawane za nienormalne :lol:

Ja :
-Lubię zapach świeżo wydrukowanej gazety, nowych książek;
-boję się wirusów i bakterii, z tego względu myję ręce trochę częściej niż przeciętny człowiek;
-nie cierpię opalać się , lubię swoją jasną karnację, co budzi wielkie zdziwienie wśród "dzieci solarium";

jest tego ogólnie dużo..:] może później dopiszę resztę..
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

nn
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

kiedy wszyscy wystrzeszczaja na mnie galeczki?
gdy mowie, ze lubie szkole :D bo tak jest. lubie chodzic do szkoly i sluchac nauczycieli, ktorzy ciekawie realizuja lekcje. chyba tylko ja jestem czesto zmartwiona, ze lekcja juz sie konczy.
nie lubie przerw.
tzn lubie przerwy przez ostatnie kilka miesiecy roku szkolnego, a tak to sie po prostu na nich nudze.
nie mozna siedziec w podstawowce, nie mozna wyjsc na dwor, nic. siedziec w korytarzu na lawce.
i po raz 100 gadac o tym samym.
a najgorsza jest przerwa obiadowa.
co nie znaczy, ze ja gadac nie lubie.
lubie.
ale nie na szybko w ciagu 5 minut, gdzie kazdy temat zajmuje pol minuty i gdy powiem cos madrzejszego w celu uargumentowania swojej opinii to mi kolezanka mowi(taaakkaa jedna :P ) ze jestem uparta.
chyba nie rozumie co mowie.
rowniez lubie zapach nowych ksiazek :twisted:
a, i jeszcze jedno. od malego kocham wode i kapiele. w morzu moge siedziec caly dzien bez przerwy. jak bylam mlodsza, to poszlam z kolezankami do wody(a byla wybitnie zimna). po 10 min one zamarzaly i musialy wyjsc sie ogrzac, a ja siedzialam dalej. i one przylaczaly sie do mnie co godzine na 10 min, dluzej nie wytrzymywaly.
a ja jak weszlam o 9 rano tak wyszlam o 18.
kocham kocham kocham morze :D
teraz juz tyle nie siedze, ale moglabym, gdybym miala towarzystwo ;)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

No to ja też nie jestem sama. Też niecierpie uwag typu "jaka ty jesteś balada!!!". Mam jasna karnacje, zawsze taką miałam. Moja mam co jakiś czas mówi że koniecznie musi mi zrobic badania, bo ja chyba mam anemie... No i co? Jak mi już zrobi te badania to zawsze wychodzi tak samo... Anemi nie mam, a balada dalej jestem.

A moje odchyły...
hmmm... za dużo wymieniania :mrgreen:
sfra

Post autor: sfra »

Co do moich odchyłów, to:
- lubię charakteryzacje i ostatnimi czasy fascynuje się makijażem f/x , więc pełno w domu sztucznej krwi i innych ciał obcych
- lubie brzydkie rzeczy (tzn. one sa wmoim mniemaniu piękne, ale ogólnie uważane za odrażajace) - w grę wchodzą przezde wszystkim fascynacje owadami (miałem hodowlę pająków i much w swoim pokoju), a ostatnio admiracja buldogów (szczególnie francuskich)
- z rzeczy niematerialnych: wierzę w reinkarnację i karmę (tu także karmę przedmiotów)
...

I moze na tym przystopuję, gdyż jakbym zaczął opisywac kolejne rzeczy, to już kompletnei nikt by mnie nie lubił na tym forum... :roll:
gonia

Post autor: gonia »

- lubię zapach nowych książek (ale to chyba nie jest odchył- dużo ludzi lubi takowy zapach)
- kocham muzykę klasyczną
- jako jedyna z klasy jak gramy w "wisielca" za hasło podaję coś baletowego- pointy, nazwę baletu- za co patrzą na mnie b. dziwnym wzrokiem
- nie nawidzę dyskotek
- nie znam zespołów (ani rockowych, ani metalowych, ani gotik-metal->czy jak to się tam pisze, ani popowych)
- nie widzę różnicy między rockiem a metalem- dla mnie to takie samo ryranie
- jako jedna z jedynych osób u mnie w klasie lubię pana od fizyki ;) (jestem chyba jedną z 4 osób... na 31 :D )
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

sfra, lubimy cie takiego jakim jestes ;)
skoro dotychczas cie akceptowalismy, to wciaz tak bedzie :) kazdy jest inny i musimy sie wzajemnie szanowac ;)
a jesli chodzi o mnie, to mowia mi, ze pisze dlugie wypracowania.
nieprawda.
sa srednie.
15 stron to duzo?
ksiazki maja wiecej, a pisane sa na komputerze, wiec jedna kartka zawiera wiecej tresci niz strona z mojego zeszytu.
ale to i tak najdluzsze opowiadania i wypowiedzi w mojej klasie.
pani mowila, ze kiedys wszyscy pisali prawie tyle co ja, tylko dzisiejsza mlodziez sie tak ograniczyla do paru kartek ;)
ja bym na nich nic nie zmiescila. no bo co mozna napisac na 3-4 strony? chyba opisac, jak sznurujemy buty.
jestem strasznie szczegolowa. o tak, niektorzy mi czasem mowia, ze czepiam sie najdrobniejszych rzeczy.
to co, pan od historii tez tak ma :P
ostatnio, jak sie przepytywalysmy wlasnie z histy to bylo pytanie co to jest fotografia i jakas dziewczyna powiedziala, ze to jest utrwalanie obrazow, a ja powiedzialam, ze to jest utrwalanie zycia obrazami ;) i sie mnie przyczepily, a potem pan na lekcji spytal sie co to jest emigracja, ktos powiedzial, ze np jak polak do niemiec sie przenosi.
pan powiedzial ze nie.
i tylko ja wiedzialam dlaczego :twisted:
no bo to jest przeciez migracja, czyli ogolne przemieszczanie sie ludnosci, a emigracja to wybywanie z jakiegos terytorium na inne.
;)
ogolnie to sie zawsze strasznie rozpisuje i pisze o jakichs drobnostkowych sprawach.
Justi

Post autor: Justi »

Ja generalnie jestem jednym wielkim odchyłem :) Ogół ludzkości uważa mnie za odludka, a odzywam się tyle choćby wcale :wink: Ja dla odmiany lubię zapach benzyny, rozpuszczalnika, korektora i lakieru do paznokci. Mam tendencję do zapamiętywania i uczenia się różnych, bardzo dziwnych i specyficznych rzeczy. I w ogóle mam jeszcze wiele innych odchyłów :)
sfra

Post autor: sfra »

[quote:9fd165d19e="Justi"]Ja dla odmiany lubię zapach benzyny, rozpuszczalnika, korektora i lakieru do paznokci. :)[/quote:9fd165d19e]

mmmmmmmmmm - witam w klubie - na szczęscie często przechodzę koło stacji paliw i mogę dać upust moimżądzom wdychania beznzyny i innych dóbr petrochemii :wink:
Dancer in the rain

Post autor: Dancer in the rain »

[quote:4265f6eefa="Justi"]Ja dla odmiany lubię zapach benzyny, rozpuszczalnika, korektora i lakieru do paznokci. [/quote:4265f6eefa]

Widze nie jestem sama :lol:

Poza tym dostaje fiola gdy ktos kolo mnie wyrzuca gume do żucia... nie wiem dlaczego (poniewaz jeszcze do tego nie doszlam :) ) , chyba sie boje ze sie do mnie jakos przylepi :lol: coz... takie male dziwne cos....
ODPOWIEDZ