Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
gonia

Post autor: gonia »

a mnie zastanawiają wkładki ze sklepu Elite (jak wszyscvy wiemy, Grishko)... bo te klasyczne (gąbka) i profilowane są w rozmiarach, a silikonowe już nie. czy one się jakoś dopasowują do stopu i pointy? nie będą za wąskie/za szerokie?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

one będą dobre na każdy rodzaj nogi, są rozciągliwe ;)
A skoro ja je mam i są dobre, to już na każdego będą :twisted:
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

tak, dobrze się dopasowują. Ale nie radzę w nich tańczyć na boso. Zdarza się (przynajmniej mi i koleżankom), że zaparzają stopy. lepiej mieć rajstopy, albo jakąś inną wkładkę przed tą silikonową. :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

radzę używać do nich talku;)
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

wiem wiem, aczkolwiek mam chyba bardzo delikatne stópki bo próbowałam, ale i tak się parzą :D ale jakoś sobie radzę:)
Bajaderka

No tak, bo w silikonowych wkładkach stopa się szybko poci i dlatego troszke odparzają. No, ja w sumie wolę zwykłe wkładki-właśnie dlatego, bo nie dość ze mam poobcierane palce to jeszcze w silikonowych wkładkach odparzone.
A zwykłe, czarne wkładki z sanshy są naprawde dobre.
Julcia

Post autor: Julcia »

Ja zakładam odwrotnie, bo jak mam same wkładki sylikonowe to mam problem z prawidłowym ułożeniem stopy, bo nie moge jej wsunąć do końca (sylikon to uniemożliwia) i na wierzch zakładam końcówki od skapretek. Ale podejrzewam, że to zależy od budowy stopy i szerokości pointy.
Czajori

Post autor: Czajori »

Wydaje mi się, że nakładając wkładki silikonowe na skarpetki mozna się nieźle poobcierać - te wkładki mocno przylegaja, a skarpetki się marszczą. Obtarcia murowane...
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja mam silikonowe wkładki i jestem zadowolona. Fakt, że sie troche bardziej niż zwykle stopy pocą, ale można to przeżyc... Mniej-więcej raz na tydzień myje dokładnie wkładki i zasypuje talkiem. I jest spoko. A palce nie bolą. Jak dla mnie w tych wkładkach jest na gołą stope wyjątkowo wygodnie... Co doszerokości... Czasami jak zakładam mam wrażenie jakby mi palce na siebie zachodziły... Ale jak w nich dłużej pobędę to jest ok.
Bajaderka

Ja osobiście nie lubię za bardzo silikonowych wkładek, lepiej ćwiczy mi się w zwykłych (czarne i grube gąbeczki-Sansha). Poprostu w silikonowych wkładkach gniotą mi się palce, strasznie pocą stopy...jak jest słońe, jest gorąco, to dla mnie masakra. Noi wcale się moim zdaniem nie różnią od zwykłch pod względem obcierania stóp.
ODPOWIEDZ