Ile lat mieliście jak zaczęliście trenować??

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Agata20

Post autor: Agata20 »

Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Droga Agato, przeciętnie w wieku 20 lat rozpoczyna się kariere baletową, a naukę (by tańczyć zawodowo) w wieku 10. Myślę, że najlepsze byłoby dla Ciebie jakieś studio baletowe, bo niestety na profesjonalną szkołę jest juz za późno. Ale ten fakt nie powinien przeszkadzać Ci w tym, aby ćwiczyć dla własnej przyjemności.
Jeśli chcesz porozmawiać, lub czegoś się więcej dowiedzieć, to pisz do mnie na gg: 6510021
nutriaa

Post autor: nutriaa »

Agato, jeśli chodzi o mnie to na razie nie chodzę do Capitolu, ale z tego co [b:6dff29477c]słyszałam[/b:6dff29477c] raczej są tam młodsze osoby (przynajmniej te początkujące).
Jeśli chcesz jednak chodzić na zajęcia od tak dla własnej przyjemności to polecam Staszewskiego. Prowadzi zajęcia 2x w tygodniu dla dorosłych. Atmosfera naprawdę fajna. Jest kilka osób początkujących i często ktoś nowy przychodzi. Może występować już nie będziesz, ale zawsze możesz na zakończenie roku razem z grupą uczestniczyć w gali :wink:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja będę nadal kontynuować temat, czyli odpowiem w jakim wieku zaczęłam trenowac. Otóz ja byłam może na 2-3 lekcjach dla 3 podstawówki klas (bezpłatnych). Nigdy wcześniej nie tańzyłam w żadnym zespole. Mam koleżankę, która tańczy od 3 roku życia i wcalnie jest najlepsza :D Wręcz przeciwne. Ma bardzo mocne nogi, ale brzydkie bo umięśnione strasznie i ma strasznie czułe stopy na zdarcia itd. Ja mam stopy "pancerne" bo moje koleżanki tańczą znacznie mniej na pointach a mają poździerane palce. Ja przed konkursem i po mimo, że tańczyłam od nich dużo więcej nie miałam zdartych palcy!! :) I mam nadzieję, że tak zostanie! :twisted:
kotecek

Post autor: kotecek »

Agata20 napisała:
[quote:9ede15c861]Z forum o balecie wiem, że chodzić do szkoły baletowej we Wrocławiu w Capitolu. Chciałabym, żebyś napisała mi coś o tej szkole.[/quote:9ede15c861]

Jeśli chcesz to ja mogę Ci troszkę powiedzieć o tej szkole, bo tam uczęszczam, dlatego prześlę ci na wiadomość prywatną mój numer gg, bo nie chciałbym bo podawać na forum.

A tak a propos to ja zaczynałam w wieku lat 6-ciu, kiedy zaczęłam czodzić do "zerówki" i początkowo miała zajęcia tylko raz w tygodniu, potem dwa, trzy, a teraz praktycznie siedem.
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Ja zaczęłam trenować w wieku 9 lat. Wcześniej nie chodziłam tak samo jak Cheryl na jakieś zajęcia taneczne. To wystarczyło...
gonia

Post autor: gonia »

a ja poszłam na zajęcia bardzo późno,za późno- w 3 klasie, potem w czwartej przepisałam się do innego zespołu, do którego wciąż chodzę...
PavlovaAnna

Trzecia klasa to tak samo jak ja! Wcale ni póżno, do szkół baletowych przyjmują dopiero od czwartej klasy!
gonia

Post autor: gonia »

niby tak, ale wiesz...u nas do zespołu prztjmuje się dzieci od bodjże 5,6 lat.
PavlovaAnna

hm.... wszystko da się nadrobić jeśli się chce!!!! :D
ODPOWIEDZ