Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Princess, jeżeli masz wkładki z Grishko, proponuję oklejać palce plastrem bez opatrunku i dopiero potem rajstopa wkladka i pointa.. te wkładki są dosyć cienkie, więc i przez nie może się obetrzeć palec.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Mi się zdaje, że nie ma sensu kupować wkładek, po których i tak ma się zdarte palce. Po to się je ma, żeby było dobrze..
Maron

Post autor: Maron »

lepsze to niż żadne... :? mnie nie stać by wywalić tyle kasy na wkładki i tak ledwo na pointy i baletki wyłożyłam
gonia

Post autor: gonia »

matko, princess! jak w silikonach zdarły ci się palce?! ja ćwiczę i ćwiczę i nic mi nie jest...
a czy silikony można trochę poszerzyć? jakoś rozciągnąć?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

rozciągnąć? nawet jeśli, musiałabyś poświęcić na to mnóstwo czasu.
A jeśli chodzi o wkładki silikonowe, to na pewno są lepsze od materiałowych, w których jak masz ranę to jeszcze bardziej ci się ona obciera.
Wystarczy plaster na palce i po kłopocie.
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Tak Princess,masz rację. Nie można porównywać porównywać uczniów z OSB do uczniów innych szkółek baletowych (nie, żeby ci drudzy byli gorsi, niektórzy z nich starają się zapewne bardziej od pewnych uczniów OSB).
A z tymi wkładkami to naprawdę drogo. Pointy są drogie, a jak ktoś kupuje wszystko za jednym razem, to jeszcze 200 zł na żelowe wkładki ma wydać... katastrofa

Edit: poprawiłam to OSB do OSB, sorki pomyliło mi się :oops:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

No ja rozumiem. Ale ja jesli miałabym kupić sobie np. pointy tak "rekreacyjnie". To wolałabym sobie odłożyć trochę kasy i wtedy kupić coś porządnego.
Maron

Post autor: Maron »

[quote:a371b30038="gonia05"]matko, princess! jak w silikonach zdarły ci się palce?! ja ćwiczę i ćwiczę i nic mi nie jest...
a czy silikony można trochę poszerzyć? jakoś rozciągnąć?[/quote:a371b30038]
ale ty juz mialas za soba troche pracy w pointach.
gonia

Post autor: gonia »

trochę...

nie wiem, co zrobić z tymi silikonami... jeden jest trochę za wąski i jak założę pointę to przy wchodzeniu i schodzeniu en pointe i z en pointe strasznie mnie boli stopa... poprostu odlot... i właściwie może to być robiący się hallux (nie zdziwiłabym się), ale bez wkłądki mnie nie boli, więc wnioskuję że silikon jest za wąski... i etraz nie wiem... szkoda mi kupić sobie inne wkłądki, a silikony sprzedać,a tak...
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Jeśli problem jest przes wkladki to powinnaś je zmienic, a z tego co tu piszesz to te wkladki zgniataja ci palce...
ODPOWIEDZ