baletowi idole

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
gonia

Post autor: gonia »

mnie mobilizuj może nie tyle co same tancerki, ile taniec w ich wykonaniu- np. chciałabym zatańczyć wariacje esmeraldy czy tchaikovsky pas de deux tak jak oglądane tancerki i do tego dążę (z marnymi skutkami)
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Ze mną jest tak samo, ale za każdym razem powtarzam sobie, że jak się chce to wszystko można. Wiecie, że jak krajewski przyszedł do szkoły, to był głąbem (sorki za wyrażenie)??
raisa

Re: Maja Plisiecka

Post autor: raisa »

[quote:b4dce82024="Hanka"]Dla mnie największą i wciąż błyszczącą gwiazdą jest Maja Plisiecka. Przeczytałam jej biografię kilka razy i jestem pod wrażeniem jej siły fizycznej, jak i psychicznej. Cudownie tańczyła, z wielką gracją i lekkością. Podziwiam ją za jej wytrwałość i upór.[/quote:b4dce82024]

Dla mnie też Hanko. Bardzo, bardzo mnie mobilizuje. I chyba zmoblilizowała. ;)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

zapomniałam w swojej wypowiedzi dodać że demobilizują mnie moje rówieśniczki o statusie przynajmniej pierwszych solistek jak np Natalia Osipova w Bolshoi(19) czy Anastazja Gubanowa z MCB (18 ) ,bo mysle sobie wtedy ze po co ja mam sie męczyć skoro one sobie w moim wieku tańczą Odette/Odylie czy Kitri...

apropos-Osipova w DonQ :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=mkQZOT8EU7I

http://www.youtube.com/watch?v=gt8PGNDCryE&mode=related&search=
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Mnie mobiluzuje cwiczenie z osobami lepszymi odemnie... M.in dlatego chodzilam na wszystkie dodatkowe klasyki, które byly dla dziewczyn, które jechaly na konkurs z klasyki. Z tancerek uwielbiam Poline... no Ferri też bardzo lubie i Zakharova. I jeszcze Aurelie Dupont. A jakoś tancerki ani nie mobiluzują, ani nie demobiluzują.
Maron

Post autor: Maron »

Aurelie Dupont... lubisz ją a nie wiesz jak się nazywa? :roll:
aankaa_baletnica=)

Wiem jak sie nazywa tylko nie wiem jak sie pisze jej nazwisko... Tak jakoś wyszlo :D
gonia

Post autor: gonia »

[quote:eb7c0d1896="Princess Maron"]Aurelie Dupont... lubisz ją a nie wiesz jak się nazywa? :roll:[/quote:eb7c0d1896]

princess, czy jedno przeczy drugiemu? to, że ją lubi nie znaczy, że się interesuje nią jako osobą. ja lubię semionovą i ferri a nie wiem, ile mają lat, gdzie tańczą... bo lubie je jako tancerki, a nie jako osobę.
aankaa_baletnica=)

No ja mam tak samo jak Gonia... Lubie te tancerki które wymienilam i uwielbiam oglądac balety w których tańczą, ale nie interesuje się nimi jako osobami...
Maron

Post autor: Maron »

ale wydaje mi się dziwne że nie umiesz napisać jej nazwiska... to jak np. szukasz w necie jej zdjęć bądź filmików?

czy ja powiedziałam że musi odrazu wiedzieć o nich cały życiorys? :?
przecież jak się kogos lubi to wiadomo że zna sie jego nazwisko (to wręcz podstawa!).
ODPOWIEDZ