Elementy tańca w Waszych domach :-)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Cheryl

Elementy tańca w Waszych domach :-)

Post autor: Cheryl »

Pomyślałam sobie, że warto założyć temat o elementach tańca w [b:7e11bbf378] naszych domach[/b:7e11bbf378]. My jako fani baletu (czy tańca w jakiejkolwiek formie) chyba mamy coś w naszym domu związanego z tańcem.
Ja mam np. na lodówce Panią Misiową w paczce, i płaski magnes z tancerką z obrazu Edgara Dega. W pokoju na regale antyczna figureczka tancerki ze srebra i kalendarz Sansha na biurku ;)
A jak to u Was wygląda? :)
Adolescente

Post autor: Adolescente »

hmm ja posiadam kilka figurek baletnic ktore sa rozlozone po moich regalikach, malutkie pointy przyczepione do sciany, kalendarz z sanshy na półce i moje zdjęcia baletowe w roznej wielkosci na scianie.
raisa

Post autor: raisa »

Przedewszystkim pełno zdjęć, plakatów na ścianach, szafach a na korkowej tablicy przywieszone różne inne rzeczy zwiazane z baletem. Na drzwiach od strony zewnętrznej jest reprezentracyjny napis "jezioro łabędzie" i zdjecie Odetty w tym balecie. No i wszystkie książki baletowe mają specjalne, widoczne miejsce
gonia

Post autor: gonia »

hmm... więc tak:
na biurku jest drewniane "pudełeczko" z baletnicami, w kórym są płytki z klasyką i książka Turskiej
na ścianie- dwie wielkie antyramy z kalendarzem Elite, fotkami z występów, wycinkami z gazet o balecie, dyplomem pasowania na tancerza.
no i oczywiście walające się po podłodze baletki i pointy :D
a w szafie Baby Born (Michalinka :D ) przebrana za baletnicę (strój uszyła moja kochana mama)

planuję na drzwiach jeszcze pozawieszać fotki baletowe (już mam wybrane, tlyko trza je wydrukować).
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

u mnie w domu jest pare moich zdjec np z jeziora ale ogolnie najbardziej baletowy(oprocz tego ze w moim domu mieszkaja sami artysci) jest moj pokoj-cala jedna sciana to wielkie lustro z drazkiem,dookola plakaty i dyplomy z konkursow,na drugiej scianie plakaty tzw"mobilizujace" np mojej ukochanej Odylii czy artykul o "za tlustej" Anastasii Voloczkovej :) (to tak ku przestrodze :wink: )na drzwiach wielki plakat naszego wroclawskiego jeziora i jeszcze na polce mała "świątynka" ze zdjeciami,mini pointami,figurkami i pluszakami baletowymi i jakimis trofeami :wink:
gonia

Post autor: gonia »

cała ściana... wielkie lustro... drążek... :shock: :shock: :shock: matko! podaj swój adres, przeprowadzam się do Ciebie! :shock: <zazdrosci>
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Muszę się pochwalić, że dostałam dzisiaj papier na prezenty z tancerkami :D Oczywiście nikt nie dostanie prezentu zawiniętego w ten papier!! :twisted: Będę go bronić do ostatniej chwili mojego życia :lol:
Kasia G

Post autor: Kasia G »

oj, mój pokój jest cały ubaletowiony - stara baba a ściany i sufit mam poobwieszane plakatami i afiszami baletowymi, o zdjęciach z autografami nie wspominając... :P
Czajori

Post autor: Czajori »

Najbardziej baletowym obiektem w moim pokoju są moje wkładki do point (z gąbki), które wiecznie suszą się na parapecie :D Każda osoba, która mnie odwiedza pyta, co to za "kapcie" :twisted:
Maron

Post autor: Maron »

Mój pokój wygląda tak:
- pointy i baletki zazwyczaj walają się po szufladzie lub leżą na łóżku,
- na ścianach mam poprzyklejane różne baletowe ujęcia, a nad łóżkiem mam zawieszony kalendarz elite,
- wycinki i artykuły związane z baletem [poprzyczepiane do szafki z ubraniami],
- lustro sporych rozmiarów do którego są poprzyczepiane baletowe zdjęcia,
- kilka tekstów mobilizujących, które czytam codziennie rano przed wyjściem do szkoły.
[size=9:84d4019d9f]jeżeli jesteśmy już przy wstawaniu rano, pierwsze kroki po wyjściu z łóżka to włączanie komputera, na którym zazwyczaj puszczam sobie rano jakiś balet/wariację [lub jakiś film albo mp3 niezwiązane z baletem] - wtedy się maluję i jem śniadanie, czasem jak mam czas to robię jeszcze poranny baletowy streczing en pointes lub w baletkach - ćwiczenia plus rozciąganie.[/size:84d4019d9f]
ODPOWIEDZ