KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

A kiedy i o której są lekcje otwarte poszczególnych klas?
Columbina

Post autor: Columbina »

Wiem, że chyba te najstarsze maja we wtorek o 19.45 :) Wybierasz się Bajaderko?
Bajaderka

Tak, wybieram się:)
Madleeen

Post autor: Madleeen »

Mam nadzieje, że tylko na lekcje starszej grupy :wink:
Bajaderka

A kiedy wasza klasa ma lekcje otwartą?
just_me

Post autor: just_me »

O, to widze, ze silna reprezentacja krakowskiej SB idzie :)
Julia

Lekcja

Post autor: Julia »

Lekcja otwarta klasy 7-8 jest jutro wieczorkiem. Klasa 5-6 w piątek. Najstarsze bedą mieć lekcje otwartą w lutym :-) a młodsze dopiero w czerwcu :-)
Trzymam mocno kciuki jutro na egzaminie ! Powodzenia ! :-)
Columbina

Post autor: Columbina »

[quote:69d18d8f75="just_me"]O, to widze, ze silna reprezentacja krakowskiej SB idzie :)[/quote:69d18d8f75]
Nie silna, a dwie, może trzy osoby :P

[quote:69d18d8f75="Julia"]Lekcja otwarta klasy 7-8 jest jutro wieczorkiem. Klasa 5-6 w piątek. Najstarsze bedą mieć lekcje otwartą w lutym :-) a młodsze dopiero w czerwcu :-) (...)[/quote:69d18d8f75]
Dziękujemy Julio za info :wink: mogłaś w sumie podać jeszcze dokładne godziny, ale i tak już wiemy :P :wink:
Madleeen

Post autor: Madleeen »

I co, ktoś był na lekcji otwartej?? :D
Bajaderka

Tak, tak, były trzy osoby z Krakowskiej SB. Nie żadna silna reprezentacja, ale zawsze coś:)

I muszę przyznać, że widać efekty codziennego ćwiczenia, widzę znaczną poprawę u wszystkich. Dziewczyny mają ładnie ustawiony korpus, dobrze pracują nogi, ręce, głowa...(mam małe zastrzeżenie co do podbić- w większości przypadków dziewczyny ich nie używają) jednak ćwiczenia wydają mi się być wykonywane mechanicznie, "bo tak musi być", bez wyrazu, miękkości (np. plie było bardzo "rwane").
Muszę pochwalić Sari- bardzo podobają mi się Twoje arabeski (i grand battements do tyłu-poprostu cudnie!), widać pracę tych mięśni, które pracować powinny, masz prościutki korpus. Tak samo devellopes-proste biodra, trzymasz wysoko nogę. Ogólnie bardzo podoba mi się jak ćwiczysz!
:D
Zresztą pochwalić muszę wszystkich, za ciężką pracę, dyscyplinę i samozaparcie, dziewczyny, trzymajcie tak dalej! :D
ODPOWIEDZ