Tak.. ja też dziś byłam na koncercie dyplomantów, ale za to Poznańskiej OSB. Na koncercie wszyscy konkursanci zaprezentowali się bardzo dobrze. Oczywiście jakby nie było, zawsze są ci lepsi i gorsi. Ja kciuki trzymam za Irminę Kopaczyńską, która wykonuje pas de deux z Grand Pas Classique po prostu cuudownie... zresztą jej wariacja dowolna też jet b. interesująca.. zarówno w wykonaniu jak i w choreografii... ale co tu mówić.. najlepiej zobaczyć samemu... No i oczywiście za wszystkich bez wyjatków trzymam kciuki!
Taaak. Konkursanci zaprezentowali się na koncercie bardzo dobrze, choć tym razem oglądałam cały koncert...zza kulis, co wygląda nieco inaczej...;)
No, oczywiście także jestem pod wrażeniem bo ten cały koncert to "próba generalna przed konkursem" z czym na pewno się zgadzam.
Zobaczymy jak pojdzie. Do finalowych wystepow jest jeszcze troche czasu moze sie podszkola.. Jednak tez bedzie dla mnie dziwne jesli szkola w Gdansku wypanie tak jak w zeszlym roku.
Zobaczymy jak to będzie... szkoda tylko, że mnie tam aktualnie nie ma... ale przez cały czass jestem w kontakcie z jedną z konkursantek. Wyniki zeszłorocznego konkursu wiedziałam już ok 01:00 (w nocy) pare minut po ich ogłoszeniu. I oczywiście trzymam kciuki także za naszą Cheryl! :D
Nie chcę niczego insynuować lub sugerować ale w tym roku z Gdańska na konkursie będzie 29 osób a z innych miast będzie o wiele mniej. Od razu tez mówię, że to że tyle osób z Gdańska jedzie na konkurs nie musi znaczyć, że od razu wygrają, ale jeżeli ten konkurs jest ustalony to na prwadę jest smutne bo to najbardziej znany konkurs tańca w Polsce i jeśli to nie będzie wiarygodne to...
a poza tym szkoły są biedne i nie stać ich na wysyłanie (opłacenie dojazdu, zakwaterowania, wyżywienia itd. itp.) tabunu uczniów i jeszcze kupy nauczycieli...