XV Gdański Konkurs Baletowy

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Tak.. ja też dziś byłam na koncercie dyplomantów, ale za to Poznańskiej OSB. Na koncercie wszyscy konkursanci zaprezentowali się bardzo dobrze. Oczywiście jakby nie było, zawsze są ci lepsi i gorsi. Ja kciuki trzymam za Irminę Kopaczyńską, która wykonuje pas de deux z Grand Pas Classique po prostu cuudownie... zresztą jej wariacja dowolna też jet b. interesująca.. zarówno w wykonaniu jak i w choreografii... ale co tu mówić.. najlepiej zobaczyć samemu... No i oczywiście za wszystkich bez wyjatków trzymam kciuki!
raisa

Post autor: raisa »

Taaak. Konkursanci zaprezentowali się na koncercie bardzo dobrze, choć tym razem oglądałam cały koncert...zza kulis, co wygląda nieco inaczej...;)
No, oczywiście także jestem pod wrażeniem bo ten cały koncert to "próba generalna przed konkursem" z czym na pewno się zgadzam.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Tutu to faktycznie trochę dziwne, w końcu w zeszłym roku Gdańsk zajął tyle miejsc...
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

Moze w zeszlym roku byla lepsza ekipa :? jezeli w tym roku GDA zajmnie znowu tyle miejsc to stwierdze ze wszystko bylo ustawione...
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Zobaczymy jak pojdzie. Do finalowych wystepow jest jeszcze troche czasu moze sie podszkola.. Jednak tez bedzie dla mnie dziwne jesli szkola w Gdansku wypanie tak jak w zeszlym roku.
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Zobaczymy jak to będzie... szkoda tylko, że mnie tam aktualnie nie ma... ale przez cały czass jestem w kontakcie z jedną z konkursantek. Wyniki zeszłorocznego konkursu wiedziałam już ok 01:00 (w nocy) pare minut po ich ogłoszeniu. I oczywiście trzymam kciuki także za naszą Cheryl! :D
raisa

Post autor: raisa »

Nie chcę niczego insynuować lub sugerować ale w tym roku z Gdańska na konkursie będzie 29 osób a z innych miast będzie o wiele mniej. Od razu tez mówię, że to że tyle osób z Gdańska jedzie na konkurs nie musi znaczyć, że od razu wygrają, ale jeżeli ten konkurs jest ustalony to na prwadę jest smutne bo to najbardziej znany konkurs tańca w Polsce i jeśli to nie będzie wiarygodne to...
Czajori

Post autor: Czajori »

Jest 26 osób z Gdańska, a że jest ich tak duzo? Myślę, że na zasadzie "przywileju gospodarza" - to samo widzi się w sporcie.
Gość

Post autor: Gość »

a poza tym szkoły są biedne i nie stać ich na wysyłanie (opłacenie dojazdu, zakwaterowania, wyżywienia itd. itp.) tabunu uczniów i jeszcze kupy nauczycieli...
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Na stronie konkursu wymienieni sa uczestnicy ktorzy biara udzial i nie ma 29 czy 26 osob...

W konkursie jesli dobrze przeczytalam bierze udzial 3 czy 4 tegorocznych dyplomantow, oni z pewnoscia podniosa poprzeczke..
ODPOWIEDZ