OSB w Warszawie

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Aspicia

Post autor: Aspicia »

Norbert już od roku nie uczy się w naszej szkole, więc brać udziału w koncercie po prostu nie mógł. zresztą i tak byłby dopiero w VIII klasie.

co do paczki Sylfidy, była ona wzorowana na paczce, w której tańczyła Anna Linnik w Teatrze Małym w Sankt Petersburgu, więc kiczowata nie była- przynajmniej dla mnie. Tancerka, która sie w niej zaprezentowała wyglądała uroczo :) a jej partner był olśniewający. Zakochałam sie w nim po tym, jak zatańczył Amsterdam! LOVE!!!
Ciekawi mnie, dlaczego Umierający to już za dużo Kasiu?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

hmmmj, no o gustach się nie dyskutuje ale akurat dla mnie Teatr Mały w Petersburgu to nie jest szczyt gustu (moze XIX-wiecznego, ale obecnie nie). To po prostu zupełnie inna estetyka, ale rozumiem ze pani Linnik jak najbardziej moze miec do niej sentyment...
Rzeczywiscie w choreografii "Amsterdam" Paweł był swietny, bardzo fajnie to zatanczył i zagrał, ma zadatki na niezłego tancerza.

A co do Umierajacego łabędzia to...nie chce robić przykrosci młodej tancerce, która chciała się na koncercie dyplomowym w tej roli zaprezentowa i miała taką szansę wiec nic więcej nie napiszę. Do tego trzeba miec na prawde wielką charyzmę i dojrzałoaśc (nie mówie o wieku kalendarzowym) zeby zrobć z tej choreografii coś i prawdziwie poruszyc. Zatanczyła i fajnie, dla mnie po prostu ten jeden numer to juz było zbyt wiele
Gość

Post autor: Gość »

[quote:560dd83239="Bajaderka"]A mam pytanie, co z Norbertem Lukaszewskim? Brał udział w koncercie? w ogóle o nim dawno nie słyszałam.[/quote:560dd83239]
1. Norbert jest aktualnie uczniem szkoły w Stuttgarcie
2. W warszawie koncert dyplomowy to koncert dyplomowy - występuje klasa IX i ewentualnie po poszczególnych numerów dobiera się kogoś z innych klas (jeśli np. brakuje czwartego faceta do pas de six...) - nie ma czegoś takiego jak w innych baletówkach, ze jest to zwykły koncert, na którym IX klas jest tylko jedną z wielu
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Mam pytanie do Was drodzy forumowicze,otóż przeglądałam stronę internetową OSB w Warszawie i zastanawiam się czy osoby przyjęte do owej szkoły do 5 i 8 klasy miały jakiś związek z baletem albo z tańcem?tzn.czy były zaawansowane bardzo etc.Wiem,że są forumowicze uczęszczający do tej szkoły,dlatego może orientujecie się.
Pozdrawiam.
Gość

co do 5 klasy to nie mam pojęcia, ale ta dziewczyna z 8 byla wczesniej w baletówkach, tylko się przenosiła (wczesniej byla takze w warszawskiej, ale wyjechala za granice i teraz wrocila)
Gość

[b:b50e7e618b]TERMINY REKRUTACJI[/b:b50e7e618b]

- sobota, 28 kwietnia 2007, godz. 10.00

- środa, 9 maja 2007, godz. 14.00

- czwartek, 17 maja 2007, godz. 15.00

[b:b50e7e618b]dzień otwarty (13 V)[/b:b50e7e618b]

godziny: 10-14 (o ile dobrze pamietam)

program powinien pojawic sie na [url=www.baletowa.pl]stronie szkoly[/url] w najblizszych dniach
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

A jak to jest z dniem otwartym- można zobaczyć lekcje wszystkich klas? Czy tylko wybranych? Ogólnie cna co można się przygotować idąc do szkoły?
Gość

w tym roku nie wiem jak to bedzie wygladac, ale pewnie podobnie jak rok temu (-> [url=http://baletowa.infoo.net/menu.php?page=dzien_otwarty]program zeszloroczmy[/url])

jak juz pisalam - tegoroczny program pojawi sie w najblizszych dniach
Lirael

Post autor: Lirael »

A ja mam małe pytanie...
Czy opłaca się próbować, gdy się ma rocznikowo 13 lat? (po wakacjach do gimnazjum). Tańczę od 30 stycznia w balecie, aczkolwiek dowiedziałam się, że mam naprawdę dobre predyspozycje- naturalnie wykręcone nogi, rozciągnięta, ładne podbicie, równowaga, na point'ach jak ryba w wodzie (cytując mą nauczycielkę).
I... od zawsze OSB to moje marzenie. Ale nie wiem, czy w ogóle ejst sens próbować...
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Wydaje mi się, że są małe szanse, chociaż nie wiem jakie są twoje predyspozycje, ale musiała byś nadrobić 3 lata. Ja z przykrością muszę stwierdzić, że raczej nie. A pytałaś się nauczycielki co na to?
A pozatym na 100% nie wiem czy moja wypowiedź jest słuszna. Musiałabyś chyba pójść do szkoły i tam, nie wiem zostać sprawdzona...? :?
EDIT: Może przejrzyj wątki co się robi w 1 i 2 kl., a potem pomyśl czy dałabyś radę. :)
ODPOWIEDZ