OSB w Bytomiu
[quote:4c5ea27589]a tak propo- zakochałam się w tej paczce. esmeralda? [/quote:4c5ea27589]
tak Goniu, to Esmeralda;) Zresztą w wykonaniu Joasi Drabik, jednej z uczestniczek tegorocznego konkursu w Gdańsku.
[quote:4c5ea27589]Moim zdaniem te dziewczyny na pierwszych 4 zdjęciach są takie.. masywne[/quote:4c5ea27589]
Cheryl, uważasz że są za grube? Bo pojęcie "masywne" może rozumieć różnie...
Moim zdaniem mają bardzo ładną figurę, może kilka z nich jest troszkę bardziej kobiecych.
Tutaj widać przykład, że nie tylko bardzo chude dziewczyny mogą być tancerkami, ale także bardziej kobiece (co z resztą też jest bardzo pożądaną cechą u tancerek).
tak Goniu, to Esmeralda;) Zresztą w wykonaniu Joasi Drabik, jednej z uczestniczek tegorocznego konkursu w Gdańsku.
[quote:4c5ea27589]Moim zdaniem te dziewczyny na pierwszych 4 zdjęciach są takie.. masywne[/quote:4c5ea27589]
Cheryl, uważasz że są za grube? Bo pojęcie "masywne" może rozumieć różnie...
Moim zdaniem mają bardzo ładną figurę, może kilka z nich jest troszkę bardziej kobiecych.
Tutaj widać przykład, że nie tylko bardzo chude dziewczyny mogą być tancerkami, ale także bardziej kobiece (co z resztą też jest bardzo pożądaną cechą u tancerek).
ja uważam, ze Szymon był bardzo samotnym młodym człowiem. W uwadze pojawił sie jego dziadek, z reportażu zrozumiałam, ze uczy w tejże samej szkole (jak coś to prostujcie mnie). Szymon duzo czasu spędzał z nauczycielką, to straszne, że nie miał odwagi się komuś zwieżyć z tego-może po prostu się wstydził, krępował. A może bał się , ze nikt mu nie uwierzy, bo owa nauczycielka była przyjaciel jego rodziny. Wszystko to jet nie pojęte dla nas Wszystkich, bo nikkt z nas nie siedział w tam z nimi i nie wie co się działo.Jedno jest pewne, że Szymon miał długą jeszcze naukę w szkole i nie widział możliwosci zerwania tego układu. Pani O.W miałą juz sprawę z chłopcem z OSB ale byl to chłopak w przedostatniej klasie liceum wieć po ukończeniu szkoły był już wolny.
Uważam, ze to dorośli, nauczyciele, rodzice powinni zadbać o bezpieczeństwo swoich dzieci.
A prośba do dzieci, dorastajacej młodzieży, o to żeby mówili o problemach , jest duzo możliwosci, telefony zaufania, forum internetowe, są ludzie którzy pomogą.
NIe zamykajcie się z problemami, bo wzystko mozan rozwiazac...trzeba tylko trafić na odpowiednia osobę.
Pozdrawiam..
Uważam, ze to dorośli, nauczyciele, rodzice powinni zadbać o bezpieczeństwo swoich dzieci.
A prośba do dzieci, dorastajacej młodzieży, o to żeby mówili o problemach , jest duzo możliwosci, telefony zaufania, forum internetowe, są ludzie którzy pomogą.
NIe zamykajcie się z problemami, bo wzystko mozan rozwiazac...trzeba tylko trafić na odpowiednia osobę.
Pozdrawiam..
Cheryl coś Ci siedzi na żołądku z tą masywnością, wagą czy jak? :P
Mam pytanie do Bajaderki jak przedstawia się ta szkoła w Twoich oczach? Mi się podoba kobiecość tancerek he :)
Jeszcze jedno pytanie o jakąś galę lub występ kończący rok...Gdzie, kiedy, jak można zdobyć bilety, żeby zobaczyć Was?Bytom mam za płotem i jestem strasznie ciekawa np. chciałabym zobaczyć klasy dyplomowe. Dajcie znać, bo w tym roku lub za rok muszę się zjawić :D
Mam pytanie do Bajaderki jak przedstawia się ta szkoła w Twoich oczach? Mi się podoba kobiecość tancerek he :)
Jeszcze jedno pytanie o jakąś galę lub występ kończący rok...Gdzie, kiedy, jak można zdobyć bilety, żeby zobaczyć Was?Bytom mam za płotem i jestem strasznie ciekawa np. chciałabym zobaczyć klasy dyplomowe. Dajcie znać, bo w tym roku lub za rok muszę się zjawić :D
Ogladal ktos dzisiaj program "Uwaga" ? Mnie mama zawolala mniej wiecej w polowie. Bylo o Szymku. Przypominali fragmenty starych reportazy.
To wspaniale, ze znalezli sie ludzie, ktorzy chca Mu pomoc. Oby tylko sie udalo i oby leczenie przebieglo prawidlowo. Co prawda jest straszliwie drogie, ale byc moze i tym razem znajdzie sie ktos, kto bedzie chcial pomoc.
To wspaniale, ze znalezli sie ludzie, ktorzy chca Mu pomoc. Oby tylko sie udalo i oby leczenie przebieglo prawidlowo. Co prawda jest straszliwie drogie, ale byc moze i tym razem znajdzie sie ktos, kto bedzie chcial pomoc.
nowe wieści są takie, że Szymon się trochę lepiej czuje, i ze względu na taką poprawę może być poddany leczeniu w Berlinie, w specjalistycznej klinice po urazach mózgu spowodowanych niedotlenieniem/niedokrwieniem. żeby chłopiec powrócił do zdrowia powinien natychmiast zacząć terapię, tyle że jest jeden problem - pieniądze. dzień leczenia kosztuje 400 euro [!!] więc bliscy Szymona poszukują wsparcia finansowego. ale na szczęście już się kilka osób pojawiło i coraz więcej jest chętnych do udzielenia pomocy - odbyła się już m.in. aukcja.
pozatym w owym programie pokazali materiał jak Szymon tańczy, szkołę, szpital, przytoczyli też kilka wypowiedzi pedagogów ze szkoły i rodziców chłopaka.
tak jak Olimpia, jestem pod wrażeniem że tak sporo osób chce pomóc - to naprawde wspaniałe. również trzymam kciuki za zdrowie i leczenie Szymona - trzeba być dobrej myśli!
pozatym w owym programie pokazali materiał jak Szymon tańczy, szkołę, szpital, przytoczyli też kilka wypowiedzi pedagogów ze szkoły i rodziców chłopaka.
tak jak Olimpia, jestem pod wrażeniem że tak sporo osób chce pomóc - to naprawde wspaniałe. również trzymam kciuki za zdrowie i leczenie Szymona - trzeba być dobrej myśli!