XIV Konferencja Tańca Współczesnego - ŚTT
Teraz chciałam spytać co to za techniki bo nie znam? i czy ktoś na nich był, czy poleca?
1.Lyrical Modern Jazz- Byron van Jones
2.Technika Limona-Louisse Frank
3.Body presents (pallisimo)-Pawel Zustiak
4.Composition-Hilke Diemer
5. Circus classes
6. Critical choreography- Trajal Harrel
7.Metoda Feldenkraisa-Marek Juszczak
8.Body-Mind-Centreing- Werner Bechter
9.Bellydance-Aisa Lafour
Poza tym jest mnóstwo współczesnych i nie wiem na który się mam zdecydować.....Który polecacie, no i dlaczego?
1.Lyrical Modern Jazz- Byron van Jones
2.Technika Limona-Louisse Frank
3.Body presents (pallisimo)-Pawel Zustiak
4.Composition-Hilke Diemer
5. Circus classes
6. Critical choreography- Trajal Harrel
7.Metoda Feldenkraisa-Marek Juszczak
8.Body-Mind-Centreing- Werner Bechter
9.Bellydance-Aisa Lafour
Poza tym jest mnóstwo współczesnych i nie wiem na który się mam zdecydować.....Który polecacie, no i dlaczego?
Z tych co znam:
4. po prostu kompozycja tańca, dziewczyny w zeszłym roku bardzo chwaliły, ja sama sie wybieram w tym roku. Zajecia były dość nietypowe, tzn. czasami zamiast na sali, odbywały sie na schodach :)
7. Nie polecam na rano, można zasnąć.
9. taniec brzucha; w zeszłym roku widziałam Aisę tańczącą i naprawdę było to coś. Aisa jest baaaardzo sympatyczna i można się dużo od niej nauczyć.
A polecam Zajkowskiego - na maxymalne dobicie się :), ze względu na energię, jaka panuje na zajęciach i sposób uczenia, tzn. 4 - 5 malych układów każdego dnia, także nie skupiasz sie na zapamiętaniu, tylko robisz. Czasami byłam u niego tak zmęczona i jednoczesnie pełna energii, że wychodziło mi coś, czego myślałam, że nie umiem (moje ciało było tak zmęczone, że nie protestowało i zapominałam się bać :) )
4. po prostu kompozycja tańca, dziewczyny w zeszłym roku bardzo chwaliły, ja sama sie wybieram w tym roku. Zajecia były dość nietypowe, tzn. czasami zamiast na sali, odbywały sie na schodach :)
7. Nie polecam na rano, można zasnąć.
9. taniec brzucha; w zeszłym roku widziałam Aisę tańczącą i naprawdę było to coś. Aisa jest baaaardzo sympatyczna i można się dużo od niej nauczyć.
A polecam Zajkowskiego - na maxymalne dobicie się :), ze względu na energię, jaka panuje na zajęciach i sposób uczenia, tzn. 4 - 5 malych układów każdego dnia, także nie skupiasz sie na zapamiętaniu, tylko robisz. Czasami byłam u niego tak zmęczona i jednoczesnie pełna energii, że wychodziło mi coś, czego myślałam, że nie umiem (moje ciało było tak zmęczone, że nie protestowało i zapominałam się bać :) )
Ja biorę na pewno...Lepiej zabrać niż później żałować :) Można dogadać z instruktorem,że pierwsze 15 min zajęć jest na pointach (tak mi się wydaje chociaż na konferencji nigdy nie byłam..)
Mam podobnie jak Nati pytania co do technik?Co to za ustrojstwo?:)
7.Matthew Westerby (USA/Anglia)– Laban & Release
9.Trajal Harrel (USA) – critical choreography
1.Werner Bechter (Austria) – Body – Mind – Centering
4.Louise Frank (Holandia/Holland) - Technika Limona/ Limon Technique
????
Reszta to mniej więcej wiem :)
_------------------------------------------------------------------------------------
Tak z innej beczki..
Cytat z regulaminu:
6. W weekendy warsztaty nie odbywają się (z pewnymi określonymi wyjątkami).
Tzn ,że zajęcia są od pon do piątku a w sobotę i niedzielę nie ma zajęc?
Mam podobnie jak Nati pytania co do technik?Co to za ustrojstwo?:)
7.Matthew Westerby (USA/Anglia)– Laban & Release
9.Trajal Harrel (USA) – critical choreography
1.Werner Bechter (Austria) – Body – Mind – Centering
4.Louise Frank (Holandia/Holland) - Technika Limona/ Limon Technique
????
Reszta to mniej więcej wiem :)
_------------------------------------------------------------------------------------
Tak z innej beczki..
Cytat z regulaminu:
6. W weekendy warsztaty nie odbywają się (z pewnymi określonymi wyjątkami).
Tzn ,że zajęcia są od pon do piątku a w sobotę i niedzielę nie ma zajęc?
przed rozpoczęciem konferencji jest zwykle prezentacja techniki mozna wtedy zobaczyć jak wyglądaja konkretne zajęcia (tych technik, które podałaś nie znam, poza limonem, ktorego objasniania sie nie podejmuje)
w weekend nie ma zajec, ale po jednym tygodniu przydaje sie taka przerwa (mozna sie w koncu wyspac dluzej niz 3h :wink:)
w weekend nie ma zajec, ale po jednym tygodniu przydaje sie taka przerwa (mozna sie w koncu wyspac dluzej niz 3h :wink:)