Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
milton

podeszwa klejona a szyta

Post autor: milton »

Mam jedno pytanie (natury ogólnej): jakie ma znaczenie w praktyce czy podeszwa jest klejona czy szyta??
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[quote:92d5a2752f="milton"]Mam jedno pytanie (natury ogólnej): jakie ma znaczenie w praktyce czy podeszwa jest klejona czy szyta??[/quote:92d5a2752f]

Szyta podeszwa dluzej sie trzyma, przy klejonej jest prawdopodobienstwo ze po pewnym czasie moze sie odkleic.
Bajaderka

Grishko Maya

Post autor: Bajaderka »

A ja muszę pochwalić pointy Maya SH!
Są bardzo twarde, na początku jak kamień ale ładnie rozrabiają się w nich półpalce i podbicie wygląda o wiele lepiej niż w 2007, chociaż je też chwalę.
To też zależy oczywiście od stopy.
Jenn

Post autor: Jenn »

ja mam grishko maya I i są super :P nie mam porównania bo to moje pierwsze pointy ale dobrze sie na nich stoi choć na początku kiedy są nie wyrobione to palce odpadają ale później to cud malina :D polecam aaa właśnie ja użwyam do tyc point wkładki modyfikowane i wate ale ostatnio i tak se obtarłam palce... :(
kleo

Sansha a Grishko

Post autor: kleo »

A czy ktoś mial pointy sanshy "liryca"?
Jak się rozrabiają bo ja niedawno sobie kupilam i mam wrażenie,że są bardzo twarde.
Wcześniej mialam "recitale" i bardzo szybko mi się rozrobily i zlamaly.
Póżniej mialam grishko z których bylam naprawdę zadowolona ale moja nauczycielka powiedzial,że powinnam mieć twardsze bo te po dwóch miesiącach są za miękkie.
W tych "lirycach"mam problem żeby wogóle wejść na pelne palce caly czas mam wrażenie,że spadam.
Wcześniej nigdy czegoś takiego nie mialam. :(
Columbina

Post autor: Columbina »

Ja miałam kilka par tych point Kleo i powiem, że wszystkie mi się wyrabiały fajnie, ale ta ostatnia para do tej pory (po ponad roku cwiczen) jest twarda jak kamien... Dlatego przerzucilam sie na grishko :)
kleo

Post autor: kleo »

O rany :shock: po roku są dalej twarde,no to pięknie chyba muszę kupić inne bo moje nogi tego nie wytrzymają.
A które z grishko są twardsze niż 2007?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Vaganowa Super Hard
raisa

Post autor: raisa »

Ja mam sanshe soprano. Ale strasznie ciężko je wyrobić, nawet teraz zbytnio nie mam wyrobionych (a pointy mam juz 8 miesięcy). Ludzie już mi mówili, że nie powinnam mieć takich point, bo są za twarde. To jakie powinnam mieć?
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Może Recital Sansha ..
ODPOWIEDZ