przeprosty łokci...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Przeprosty w łokciach utrudniają taniec, w kolanach-ułatwiają. ;)
Nati

Post autor: Nati »

chciałam się dowiedzieć, w czym moje przeprosty mogą być przeszkodą??
Agnieszka Matylda

Mój przeprost

Post autor: Agnieszka Matylda »

Mam jeszcze większy przeprost niż ten na zdjęciu. Wszyscy zawsze myśleli, że miałam złamaną rękę, ale gdy pokazuję drugą są zadziwieni.
Mam taki przeprost od urodzenia, aż 45 stopni.
groteska

Re: Mój przeprost

Post autor: groteska »

[quote:99d2b74fa4="Agnieszka Matylda"]Mam jeszcze większy przeprost niż ten na zdjęciu. Wszyscy zawsze myśleli, że miałam złamaną rękę, ale gdy pokazuję drugą są zadziwieni.
Mam taki przeprost od urodzenia, aż 45 stopni.[/quote:99d2b74fa4]
A przeszkadzaja Ci te lokcie w czyms? Interesuje mnie to zwlaszcza, jesli tanczysz, bo ciekawa jestem... Robisz cos, zeby w jakis sposob zmniejszyc te przeprosty (o ile sie da)? Ja przeprostow nie mam, ale moja kolezanka ma i kombinujemy, co mozna z tym zrobic...
Nati

Post autor: Nati »

nie wydaje mi się ze mozna zmniejszyc swój przeprost.
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ten przeprost ze zdjęcia jest wielki to jakie ty musisz mieć... :shock: dasz zdjęcia, bo ciekawa jestem :D

Gdzieś, kiedyś na forum ktoś zamieszczał jakieś takie aparaty, maszyny czy jak to nazwać do zmniejszania przeprostów... Więc może się jednak da...
milton

Post autor: milton »

Maszyny....to wszystko działa na zasadzie że cały czas masz zgiętą rękę i później faktycznie trudniej wypropstować/przeprostować rękę. Ja niestety też mam w łokciach przerosty nie najmniejsze i to nic ciekawego i praktycznego a tym bardziej estetycznego.....więc trzeba to ciągle kontrolować.
A do Kas:) przprosty w kolanach nic nie ułatwiają czy pomagają....po prostu jest to dużo ładniejsze.....ale w cale nie jest prostsze...wręcz przeciwnie....
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Musiałabyś udać się do ortopedy i zapytać o ten aparat. Może on znałby też jakąś inną 'cudowną' metodę ;)

Milton, to zależy w czym. Ogólnie z przeprostami łatwiej jest tańczyć, bo lepiej trzymasz kolano i czujesz to, że pewnie stoisz. Dziewczyny z niedoprostami często mają wrażenie, że zaraz spadną z point, bo trudniej jest im utrzymać pozy na zgiętym kolanie.

A przeprosty w łokciach zdecydowanie nie wyglądają ładnie. Gdy dziewczyna podnosi rękę i jej się tak jakby przegina w drugą stronę, traci swoją delikatność i płynność, bo wygląda na koślawą.

;)
ODPOWIEDZ