XIV Konferencja Tańca Współczesnego - ŚTT

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
..Safona..

Post autor: ..Safona.. »

Przypominam wszystkim co śpią w sali zbiorowej ze trzeba wziąć śpiwory i dobrze zabrac ze sobą prześcieradła gdyż dostaniemy tylko materace a one nie wyglądają estetycznie. :roll:
cynamonek

Post autor: cynamonek »

i powiem wam tak po cichu i z pierwszej ręki że jeste swietnie po pierwszym tygodniu i mimo że wszystko mnie boli to jakoś funkcjonuje i przyjechałam sobie na chwile do domu ;)

pozdrawiam wszystkich z forum obecnych na konferencji... narazie złapałam 3 osoby ;P
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

I jak wrazenia? Mi sie bardzo podobało. Atmoswera była świetna, a co do zajec to treoche sie zawiodlam. Oprocz Byrona w zasadzie nie bylo zajec ktore mi sie podobaly tak w 100%. Nie rozumiem tez dlaczego zajecia zaawansowanej klasyki w pierwszym tygodniu byly dwa, a w drugim tygodniu w ogole.. :roll:

I mam takie male pytanie: Czy ktos wie, jaki tytuł miala piosenka pod ktora grupa zaawansowana miala uklad w drugim tygodniu?
cynamonek

Post autor: cynamonek »

mi sie jeszcze podobało afro cuban ;)

teraz zostaje tylko czekać do następnego roku :cry:
i miałam przyjemność poznać drCoppeliusa i Safonę ;) ;* :wink:
..Safona..

Mi równiez bardzo sie podobało szczególnie zajęcia z Bayronem, i z Sebastianem. Do afro cubana nie miałam jak zajrzeć ale była bardzo sympatyczny (poznałam go na parkiecie w fantomie, dopiero potem dowiedziałam sie ze uczy na konferencji (ups) w następnych dniach uczył mnie hiszpańskiego) Niesamowita była kobieta od techniki Limona.
Wady warsztatów: luki w planie w drugim tygodniu, żle rozłożony plan zajec zaawansowanych, brak konkretnych ogłoszen o master classach -rok temu dołączyli nam plan master class do teczek a w tym roku zajecia były zapowiedziane na drzwiach sali w której mialy sie odbyć.

Bardzo bym prosiła o tytuły piosenek z układów 1 i 2 tygodnia od Bayrona a byłoby cudownie gdyby ktoś zamieścił link z którego można byłoby je ściągnąć.
Nemo

Post autor: Nemo »

Zgadzam się co do wad drugiego tygodnia. Rano i na czwartej godzinie nie miałam z czego wybierać :(
Za to strasznie podobały mi się zajęcia z Sylwią. Podziwiam ją za technikę i umiejętność jej nauczania. Sebastian trochę mnie w tym roku rozczarował; jakoś brakowało energii na sali, więc po tygodniu poszłam do Slavy i nie zawiodłam się. U Slavy było ciężko, ale za to wesoło i wytworzył się bardzo fajny klimat. No i jak w zeszłym roku yoga na koniec była po prostu idealna.

A do tego znalazłam sklep z tanią bielizną ;)
drCoppelius

Pierwszy tydzien to "Nobody knows" Pink, ale drugi nie wiem ;(

Ja całuje gorąco w szczególności Gościa i blacktutu! :*

No i oczywiscie Nede, Cynamonka i cala reszte, ktorych nickow nie pamietam ;)
..Safona..

Ja również pozdrawiam wszystkich forumowiczów którzy byli a warsztatach w szczególności dziewczyny ze szkół baletowych :)

Dowiedziałam sie nareszcie o drugiej piosence Patti Labelle "Two steps away" ale nigdzie nie moge jej znalezć :(
drCoppelius

http://pl.youtube.com/watch?v=dxPbq9218fA tu jest troche tej piosenki ale malo i taka troche nie fajna jakosc. Jakby mial ktos ja to bardzo prosze o przeslanie na drcoppelius@op.pl! :D
Gość

Post autor: Gość »

Atmosfera wyśmienita.....ogólnie było nieźle, ale zeszły rok wspominam lepiej (chyba zabrakło mi tych szlonych wieczorów w/pod Fantomem...)

Zajęcia ogólnie mi podpasowały, wszystkie na które chodziłam były przynajmniej dobre (laban, jazz, Zajkowski, limon, klasyka u Tromp'a)...

...Safona... powiadasz, że Ci się [u:6d81e97bcd][b:6d81e97bcd]U[/b:6d81e97bcd][/u:6d81e97bcd] Sebastiana podobało? ja nad tym "u" bym mogła polemizować...Nemo, w ostatni piątek nie brakowało energii :wink:

gorąco odcałowuję: drCoppelius :* [size=9:6d81e97bcd](mam nadzieję, że niebawem zjawisz się w wawie)[/size:6d81e97bcd] i ..Safona.. :*
ODPOWIEDZ