Pare pytań przed zaczęciem kariery tanecznej.

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Columbina

Post autor: Columbina »

No Joanna ma rację.
Ale to nie zmienia faktu, że jeżeli będzie ćwiczyć zawzięcie i intensywnie to po kilku latach (nie mówię 2-3, ale np 5) konsekwencje tego, że zaczęła tańczyć będą stawały się coraz bardziej widoczne. I zaliczam tu także obdarte palce (niby błahostka, ale ja czasami się wstydziłam moich stóp)...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Dlatego piszę, że wszystko zależy od stopnia zaangażowania ;)
_adiczek_

Post autor: _adiczek_ »

Kasiu, a słyszałas o "żółtku" na slonecznym? Moja kumpela tam chodzi :D
Joanna

Post autor: Joanna »

Columbino, po 5, czy nawet po 3 latach tanczenia nie bedzie zadawala takich pytan jak teraz. Przeciez jeszcze nawet nie zaczela tak duzo tanczyc, to o czym tu w ogole mowimy?

Z pewnymi rzeczami w trakcie nauki tanca po prostu sie godzisz, np. obtarte do krwi palce czy stopy, mimo iz na poczatku wydawalo Ci sie to czyms nie do przeskoczenia.

Jak bedzie tanczyc na tyle dlugo i intensywnie, aby miec na tym tle faktycznie problemy, co wcale przeciez nie musi nastapic, to bedzie miala wtedy wieksza wiedze nt. tanca i swojego ciala, stad nie ma co teraz rozstrzasac i gdybac nad ewentualnymi problemami (ktory jak na razie nie ma i nie bedzie w najblizszym czasie)...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

adiczek, a ile masz lat?
xD
...taka podstawowa sprawa...

bo, dziewczyny, niewiadomo czy ona w ogóle będzie tańczyć na pointach xP
_adiczek_

Post autor: _adiczek_ »

mam 14 lat i już miałam doczynienia z baletem.
Dances

Post autor: Dances »

mam 14 lat i bardzo chciałabym tańczyć w balecie. Wcześniej nie miałam z tańcem nic wspólnego. Chciałabym się dowiedzieć czy nie jest za póżno na naukę tańca w maoim wieku i czy mogłabym jeszcze tańczyć zawodowo.?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:29b7e9a378="Dances"]mam 14 lat i bardzo chciałabym tańczyć w balecie. Wcześniej nie miałam z tańcem nic wspólnego. Chciałabym się dowiedzieć czy nie jest za póżno na naukę tańca w maoim wieku i czy mogłabym jeszcze tańczyć zawodowo.?[/quote:29b7e9a378]

odsyłam do wątku Jestem za stary/za stara http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2842&start=475

14 lat dla dziewczyny chcącej ćwiczyć balet to zwykle za duzo, musiałabys być bardzo dobrze rozciągnięta i posiadać wybitne predyspozycje
Manon

Post autor: Manon »

Czyli się jednak DA :D :D :D

5) I właśnie dlatego tancerze tańczą zawodowo do max 45 roku życia....
2) Raczej nie boli......ale różnie bywa z różnymi osobami
ODPOWIEDZ