Forumowe korepetycje baletowe
fouette
Julie jak znam jedno ćwiczenie na [b:f75603dc44]fouette[/b:f75603dc44], postaram się je dobrze opisać. Może zrozumiesz :)
Kiedy rozpoczynamy robić fouette na początku kręcimy pirouette en face z IV pozycji w dowolnej liczbie. Na początek proponuję 1.
Pełna wersja fouette to dwa przyłożenia do nogi z przodu i z tyłu kolana oraz obrót.
My w szkole ćwiczymy właśnie zaczynając pirouette a potem przykłamy do kolana dwa razy stopę po czym następuje wyciągnięcie nogi a la second na plie.
Mam nadzieję, że kapujecie :P
Kiedy rozpoczynamy robić fouette na początku kręcimy pirouette en face z IV pozycji w dowolnej liczbie. Na początek proponuję 1.
Pełna wersja fouette to dwa przyłożenia do nogi z przodu i z tyłu kolana oraz obrót.
My w szkole ćwiczymy właśnie zaczynając pirouette a potem przykłamy do kolana dwa razy stopę po czym następuje wyciągnięcie nogi a la second na plie.
Mam nadzieję, że kapujecie :P
-
drCoppelius
skoki - cabriole
ja mam takie małe pytanie odnośnie skoku w którym w powietrzu sie łączy nogi, które nie są idealnie pod ciałem ale tak z boku pod pewnym kątem, wiem że trochę mieszam ale właśnie nie wiem jak to się nazywa i też jestem ciekawa jak do tego się technicznie zabrać żeby to dobrze albo w ogóle wykonać :sad:
-
aankaa_baletnica=)