Gwiazdy na lodzie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Wybacz, też tak zakładałam, ale to by było siłowanie się ze sobą, a wolę ten czas poświęcić na coś bardziej wartościowego :)
Maron

Post autor: Maron »

Father, ja nic nie mówiłam że mi się ten program podoba. bo on mi się ZUPEŁNIE NIE PODOBA. moim zdaniem jest wręcz żałosny że nawet szkoda się o nim w ogóle wypowiadać żeby nie wyjść na taką prostaczkę jak Doda. ale nie życzę słyszeć że programy polegające na jeździe celebrities na lodowisku do muzyki są podróbą programów gdzie celebrities zmierzają się na parkiecie w tańcu towarzyskim - ten kto oglądał na pewno wie, że o ile założenie programu jest podobne, to się różnią - i to nawet sporymi detalami. jeżeli twierdzicie że programy typu Dancing on Ice są mają wszystko zerżnięte z programów typu Dancing with the Stars to... nawet nie wiem czy mam się śmiać czy płakać :roll:

a ja myślę że wręcz należałoby obejrzeć przynajmniej następny odcinek, gdyż w nim dopiero się rozpocznie taka prawdziwa rywalizacja. nie oceniajmy tego, co się jeszcze praktycznie w 100% nie rozpoczęło. warto dać tą drugą szansę?
asias

Post autor: asias »

Princess jeśli ktoś tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to chyba Ty...

Nikt nie napisał, że programy TYPU TzG są jakimś pierwowzorem i wszystkie inne, typu Gwiazdy Tańczą na Lodzie to podróby. Ja pisałam konkretnie o tym programie i porównywałam go do konkretnej, polskiej wersji TzG. I tak naprawde miałam na mysli dokładnie to:
[quote:60de2fb867]że o ile założenie programu jest podobne, to się różnią - i to nawet sporymi detalami.[/quote:60de2fb867]
Tyle, że właśnie GTnL się tymi detalami nie różni i odniosłam wrażenie, że ten program ma w jak najdrobniejszych szczegółach przypominać TzG. I to jest podrabianie, nadal tak uważam.
Ayaka

Post autor: Ayaka »

A wiecie co, ja dam szansę jeszcze temu programowi, a co !
Obejrzę go w ten piątek, choć wiem że choć formuła tego programu nie ulegnie poprawie, to MAM NADZIEJĘ ze zobaczę więcej łyżwiarstwa w tym programie a nie gadania o d.... Maryni.

Scenariusz tego programu to chyba idiota wymyślał bo:
-W pierwszym odcinku na 2,5 h trwania programu, łyżwiarstwa było kilka minut. Bo pierwszy odcinek został poświęcony wybieraniu pary "na dogrywkę". Po co ! Chyba tylko po to żeby widzów zniechęcić.

- Ludzie oglądając program chcą gwiazd/mistrzów/ludzi jezdzacych na łyżwach a nie gadających głów /w dodatku gadających bez sensu/.

- No i Doda. Boże czy w tym kraju nie ma juz żadnej innej "gwiazdy" która by mogła robić za łyżwiarskiego eksperta? Już lepsza by była Cichopek bo choć mdli mnie na jej przesłodzony wizerunek to myślę że mogła by więcej wiedzieć na temat łyżwiarstwa/ tańca a przede wszystkim umiałaby mówić z klasą na temat zawodników i nie tylko.

To takie moje przemyślenia.
:595:
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

A kto w koncu zostal wybrany? Bo ja tez nie dotrwalam do konca odcinka..
Ayaka

Taki wysoki aktor, grał w 13 Posterunku, nazwiska nie pamietam :oops:
Maron

Asias, wiesz po tylu opiniach ze to podróbka plus jedna jeszcze przed startem programu Gwiazdy tańczą na lodzie... więc - jeżeli się wypowiadacie że GTNL to podróbka to lepiej żebyście najpierw się zapoznali z zagranicznymi pierwowzorami, a dopiero potem oceniali czy to faktycznie jest podróbka czy nie... nasz krajowy odpowiednik programu o gwiazdach jeżdżących w parach z łyżwiarzami różni się od nich bardzo nieznacznie jeśli chodzi o detale typu sędziowanie, smsy, skróty treningów, teksty, kanapy, iceroomy i inne tam - wszystko jest b. podobne. dwie, największe różnice są takie, że 1. te zagraniczne są nieporównywalnie lepiej zrobione 2. i mają znanych na świecie, a przynajmniej w Europie łyżwiarzy.

a wybrany został Piotr Zelt, grał Arniego w 13 posterunku
Father

Post autor: Father »

Ale Doda sie facetom podoba pod warunkiem,że sie nie odzywa i już!
Ayaka

[quote:accf4727cf="Father"]Ale Doda sie facetom podoba pod warunkiem,że sie nie odzywa i już![/quote:accf4727cf]

a łyżwiarstwo bardziej podoba sie paniom :wink: więc ktoś nie przemyslał tej sprzeczności :wink:
Maron

a paniom się Doda raczej nie podoba? xD
ODPOWIEDZ