mężczyźni w balecie

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

[quote:f358b3d770="Torin"][quote:f358b3d770="Marysia W"]a moze jakis balet wspolczesny? tam zazwyczaj nie maja "rajtuzow" :wink:[/quote:f358b3d770]

Tylko kurcze jaki ??
Pytanie wraca :
[/quote:f358b3d770]

w "Sylwii " Neumeiera mężczyzni nie nosza "rajtuz", z to "ogrodniczki", swetry, fraki i inne odzienia, a meskie corps de ballet Opery Paryskiej jest najatrakcyjniejszy na świecie :wink: nie mówiąc o les etoiles( Legris, Le Riche, Martinez) oczywiscie ten balet ma szereg innych zalet ale skoro miało byc takie specyficzne kryterium to je spełnia
Billy Elliot

Post autor: Billy Elliot »

hejka, mam pytanie. Mianowicie chodzi o to, ze napadla mnie chec tanczenia baletu. Tylko mam problem - mam 17 lat :( wiek okropny jak na zaczynanie przygody z baletem. Macie jakies ciekawe rady dla mnie?? Czy dac sobie spokoj bo jestem za stary czy lepiej potrenowac rozciaganie?? Bede wdzieczny za wszelkie rady
Czajori

Post autor: Czajori »

Zapraszamy do tematu "Jestem za stara/y- co teraz?" w dziale Szkoła baletowa.
No i zachęcamy do działania :)
Billy Elliot

Post autor: Billy Elliot »

pogubilem sie tu, poprosilbym o linka do tematu, srx arejestrowalem sie tu 5 min temu :D
Torin

Post autor: Torin »

[URL=http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2842&highlight=jestem++stara+++teraz]Tutaj[/URL]
Na górze masz guzik SZUKAJ :)

Torin
DariaD14

Post autor: DariaD14 »

Witajcie,
Powiem Wam mężczyźni rewelacyjną wiadomość... a mianowicie w jednej z OSB szykuje się na to, że do matury dojdą sami chłopcy- będzie to pierwsza męska klasa w historii.
Dziewczynki odchodzą, a chlopcy jakoś się trzymają, no i rocznik dominował w męskość chyba, a może chłopcy pokochali balet, taniec. Mój syn jak oglądał eliminacje do YCD to wylapywał osoby, które mialy do czynienie z klasyką, to wiecie miłe jak młody człowiek (13lat ) widzi to czym się zajmuje.
Torin

Post autor: Torin »

To jakaś tajemnica ???
Przeca nikt nie zburzy z tego powodu tej szkoły ani nie nastąpi jakiś najazd czterech jeźdźców apokalipsy - a ciekawostka to jest duuuża więc i ciekawość obudzona została.
Prosimy ładnie o jej zaspokojenie :)

Torin
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

chyba w Gdańskiej osb;) Lub poznańskiej?
Czajori

Post autor: Czajori »

W gdańskiej.
Też nie rozumiem konspiracji wokół tematu.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Hoh :) Była już kiedyś taka klasa w OSB w ogóle? xP
ODPOWIEDZ