Złamania kości

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
bullShitter

Post autor: bullShitter »

dzieki wielkie
dodaliscie mi duzo otuchy
tancze latynoski a nie balet , a na forum trafilam gnana poszukiwaniem pomocy
wiem ze pokora jest u bardzo wazna
jednak fakt ze przybieram na wadze, plus nie cwicze zabiera mi chec do aktywnosci wszelkiej

jestem zdemotywowana i trace czas przed kompem robiac NIC

jak moge cwiczyc z gipsem? czy silownia (na miesne brzucha itp) to dobry poysl?

zdesperowana
tos

Post autor: tos »

trudno pojsc do silowni z gipsem.

cwicz w domu to co ci nie sprawia bolu.

ale tyje sie nie z braku ruchu ale z nadmairu pozywienia ;p

jelsi mniej sie ruszasz mniej edz i po krzyku ;)
wiem ze sie madrze, nie mama takich problemow wiec nie wiem jak to jest ciezko...

powodzenia.

a latynoski gdzie? podaj miasto :)
M.

Post autor: M. »

Spokojnie, myślę, że możesz sobie na luzie robić wszystkie ćwiczenia, które nie obciążają tej nogi. Co do siłowni? hmmm..no sama nie wiem... Oczywiście, na pewno stracisz trochę formy i takie ćwiczenie z nogą w gipsie może mieć jedynie ograniczony charakter, powiedziałabym rekreacyjny. Wiadomo, że każda kontuzja to ciężka sprawa, bo nie tylko trocisz kondycję ale też nie możesz robić tego co zapewne napędza Cię każdego dnia. Ale tylko jeśli wyleczysz się taraz raz a porządnie masz szansę na to by to cholerstwo nie wracało Ci potem ciągle. Ano i utraconą formę można odzyskać a zdrowie nie zawsze... :wink:
Musisz poprostu teraz jakoś przetrwać to unieruchomienie nogi, bo potem móc wrócić do tego co robisz. Zobacz 6 tygodni to tylko półtora miesiąca - teraz zaraz będą święta to czas minie szybciutko a i po świętach w styczniu pewnie będzie dużo nauki (masz szkołe?) bo koniec semestru. A może uda Ci się jednak znaleźć jakieś fajne zajęcie, które oderwie Twoje myśli od tego, że nie tańczysz? Jakieś ciekawe książki na które nie było czasu do tej pory? Nieobejrzane filmy na dvd. Porządki w szufladach, zdjęciach, robienie ozdób na choinkę, albo własnoręczne kartki świąteczne (ja zawsze mam na to chęć a nigdy czasu) może przystrojenie własnego pokoju? Jak sobie coś znajdziesz fajnego to ten czas szybciej minie. Musisz być dzielna - a no i ponoć dobry nastrój też wpływa na szybkość zdrowienia, także wiesz... :wink:
Wiadomo, że nic Ci nie zastąpi teraz tańca ale zawsze można spróbować jak najlepiej przetrwać trudne momenty, ano i wbrew pozorom znaleźć jakieś plusy. Np. to że zapakowali Cię w gips na 6 tygodni a nie 6 miesięcy - no lol pewnie to wcale nie jest pocieszające, ale próbowałam :wink:
3-maj się
bullShitter

Post autor: bullShitter »

dzieki
podbudowaliscie mnie na pewno
jedyne co daje mi nadzieje to marzenia
jest troche lepiej
ale starszne jest to ze siedze w domu i ciagle jem
okropne
juz sie z tym unieruchomieniem pogodzilam
jeszcze raz dzieki
ps.studjuje na sgh-wiec styczen z pewnoscia bedzie ciekawy, moje studio to los Bailadores-prekursor salsy w pl
ciao!
awiszka

Post autor: awiszka »

Mam do Was pytanie. Może nie jest to złamanie, ale kontuzja. Ostatnio sama nawet nie wiem kiedy musiałam źle stanąć skoczyć, itp. I napuchła mi lewa stopa. jak się okazało mam coś z torebką stawową. Czy mogę tańczyć? Czy powinnam sobie to na jakiś czas odpuścić :( ?
Torin

Post autor: Torin »

Jak Ci cóś spuchło to nie radzę - trza sie wybrać do jakiegoś znachora niech oceni co sie stało i zaordynuje kurację. A trochę spokoju tej nodze zrobi tylko lepiej. Nadwyrężanie bez powodu chorego stawu == proszenie się o kłopoty.

Torin
Father

Post autor: Father »

Słuchać Torina. To więcej niż wygrać na loterię.
Zgadzam sie!
awiszka

Post autor: awiszka »

Torin wielkie dzięki za radę. Zrobię jakieś prześwietlenie udam się do lekarza i zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam!
Torin

Post autor: Torin »

[quote:9d276bb9b0]Słuchać Torina. To więcej niż wygrać na loterię.[/quote:9d276bb9b0]
Miód lejesz na moją obolałą dusze waść :D ;)

Torin
ODPOWIEDZ