Myślę, że to możliwe. Jeśli był już taki przypadek to napewno. Ale na egzaminach (napewno będziesz je miała na początku) musisz bardzo się starać, żeby komisja wiedziała, że nic nie stracą przyjmując cię. Jednak gdyby powiedzieli, iż cię nie przyjmują walcz do końca. Powodzenia! Będzie dobrze :D
A ja tak naprawde mysle że można zostać tancerką bez OSB. To wcale nie jest takie trudne, żeby mieć zajęcia codziennie-chodzić np. do zaocznego liceum czy nawet do normalnego oprócz tego kształcić się na tancerza zawodowego. Dla chcącego nic trudnego a więc wystarczy tylko zapał, możliwości i to, żeby logicznie myśleć;)
Oczywiście,napewno taka osoba ma mniejsze szanse bo tez w sumie liczy się papier (przede wszystkim jeśli chodzi o polske) a poza tym osoby po osb mają praktycznie zagwarantowane przyjęcie do teatru w miejscu szkoły.
Ale tak naprawdę za granicą najbardziej liczą się umiejętności i mało osób będzie patrzeć na papier.
Jeżeli ktoś naprawdę kocha to co robi w tym przypadku tanie ;) To zrobi wszystko by osiągnąć dany cel. Myślę, że każdy kto zamarzy sobie zostać tancerzem i zmierza w tym kierunku uczęszczając na przeróżne zajęcia, ma szanse na zostanie zawodowym tancerzem, czego każdemu życzę ;)
[quote:4e6acebc09="Bajaderka"]A ja tak naprawde mysle że można zostać tancerką bez OSB. To wcale nie jest takie trudne, żeby mieć zajęcia codziennie-chodzić np. do zaocznego liceum czy nawet do normalnego oprócz tego kształcić się na tancerza zawodowego. Dla chcącego nic trudnego a więc wystarczy tylko zapał, możliwości i to, żeby logicznie myśleć;)
[/quote:4e6acebc09]
..i bogatych rodziców, którzy za te codzienne zajęcia zapłacą - taki drobny szczegół... :wink:
W ogóle mając zajęcia co dziennie + szkoła może być mało czasu na dorabianie ....
No chyba że nocami :D Ale tu już wolę się nie rozwodzić ;)
Jednak lepiej mieć bogatych rodziców :)