Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Maron

Post autor: Maron »

ja wiem, że Novice mogą być też z innych modeli ale z tego co się orientuję to chyba nasze Novice są tylko z Fouette...

a miał ktoś pointy Vaganova?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ja miałam. Złamały mi się przy czwartym echappe które zrobiłam po włożeniu ich na stopy.
Maron

Post autor: Maron »

no ja nie mam takiego mocnego podbicia jak ty xd xd xd
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się że u kogoś widziałam normalne novice...
No to Bajaderko powieś nad łóżkiem :wink:
tasia92

Post autor: tasia92 »

[quote:4a58a14ca9="aankaa_baletnica=)"]Nie Princess, to nie jest to samo tylko inna twardość. Ja też kiedyś tak myślałam. Oni czasami zamiast novice przysyłają fouette SS, ale to nie jest to samo. Zobacz sobie na rosyjską strone grishko.
www.grishko.ru
Swoją droga szkoda, że u nas nie ma takiego wyboru point... tyle modeli i tyle twardości z każdego... ahh :6:57:[/quote:4a58a14ca9]
mi kiedyś napisali z grishko (polskiego) że Novice to dokładnie to samo co Fouette (tylko bardziej miękkie oczywiście) bo są robione na tym samym "kopycie"(chyba tak się to nazywało :roll: )....
Marcysia

Post autor: Marcysia »

A jakie Wy miałyście pierwsze pointy?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Moje pierwsze pointy były to POINTY WARSZAWSKIE....
Twarde jak kamień, a dla stóp pierwszoklasistek (czyli m.in. mnie) tragiczne.
Kolejnymi pointami były Sansha Soprano również twarde i beznadzieje ;/ Pierwsze sensowne pointy (dopiero po zmianie pedagoga na lepszego) to były Sansha Ovation 3/4. Pointy, w których mogłam wreszcie normalnie tańczyć.
Potem nastąpił okres Legende, Recital różne. Jednak znów wróciłam do Ovation 603 3/4 ;]
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

Moje pierwsze to akcesy żałuje zakupu gdyż były krzywo uszyte i mnie obcierały!
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Moje pierwsze to też akcesy. Na początku nie było tak źle , ale gdy zaczęły się forsowniejsze ćwiczenia, to przy byle okazji obcierały mnie do kwi. Było mi niewygodnie i musiałam zużywać tony plastrów. Teraz nie mogę pojąć jakim cudem byłam wstanie w nich tańczyć.
M.

Post autor: M. »

[quote:9e2226f49a=".:Agga:."]
Przy zakupie point nie kieruj sie tez tym ze na stronie jest napisane ze sa najlepsze dla poczatkujacych. Ja np jako pierwsze pointy wybralam Recitale z Sanshy i nie bylam zadowolona, byly poprostu tragiczne, cwiczylam w nich kilka razy i sprzedalam. Teraz mam Grishko (Maya I), wedlug informacji podanych na stronie dla mnie jako osoby poczatkujacej lepszy bylby model Novice, ja jednak jestem batdzo zadowolona z tych ktore mam i jak narazie nie mam zamiaru zmieniac modelu :)[/quote:9e2226f49a]

Z tego co jest napisane w wątku rozumiem, że Recitale jako pointy dla początkujących cieszą się dobrą opinią. Dlaczego nie byłaś z nich zadowolona? Czym się różnią od Mayi I?

[size=9:9e2226f49a]M. i pointy - no w głowie to się nie mieści! W serduchu pojawiło się SZALEŃSTWO (!!!), choć głowa stara się nie zapomnieć o tym, że wszystko ma swój czas. :mrgreen: [/size:9e2226f49a]
ODPOWIEDZ