Wysokie obcasy

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

choreografię robił chyba pan Orlik.
ja byłam na spektaklu w PWST. choreografia ok jak na tą maleńką scenę, dobrze się sprawdziła w kameralny sposób. od razu zwrócę uwagę, że "tancerka która robiła fouette" to pani Malska, tancerka z długim stażem u nas, pewnie jej balerinko nie pamiętasz z innych spektakli ale myślę że posiadanie zastrzeżeń do jej techniki jej wysoce nie na miejscu. może się poprostu podobać lub nie, jak każdy tancerz. inną sprawą jest to, że choreografia wymagała pewnych zmian w standardowym postrzeganiu, jeśli chodzi o widza.
czy spektakl mi się podobał? nie powiem że był słaby, ale widziałam lepsze. może troszeczkę przegadany, zawiera parę zupełnie niepotrzebnych rzeczy, no i bardzo schematyczny w strukturze. temat taki sobie, myślę że trochę oklepany.
jeśli mi wolno, to OGROMNY UKŁON dla pani Mai Witkowskiej. jest wspaniałą tancerką i patrzenie na nią w jakichkolwiek okolicznościach jest konkretną przyjemnością, ale w tym spektaklu moim zdaniem naprawdę się wyróżnia. ma wszystko, rispekt :)

troszkę komicznie wygląda spektakl pod szyldem "opera krakowska", kiedy tańczy w nim dosłownie kilku tancerzy. no ale :) czekamy na lepsze czasy, nowy gmach rośnie w górę, miejmy nadzieję że się nie zapadnie pod ziemię w ostatniej chwili.
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Nie chodzi mi o wszystko co zrobiła, tylko o to fouette - po prostu mi się nie podobało... może było tego troszkę za dużo - przez co mało starannie :sad:
Natomiast bardzo podobało mi się jak zatańczyła pani Bożena Kołodziejczyk i pani Karolina Cichy :)
Ania93

Post autor: Ania93 »

Co do techniki Pani Malskiej ... Może ma długi staż pracy ale.... o czym on świadczy ?????? O technice ????????
ODPOWIEDZ