paznokcie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Czajori

Post autor: Czajori »

Co do paznokci u nóg to mam podobne doświadczenia, Joanno, i zawsze zastanawiam się, dlaczego z uporem maniaka robię francuski pedicure przed lekcją klasyki. Po lekcji oczywiście niewiele zostaje. g:hmm

Goniu, akryle od tipsów różnią się tym, że tips to gotowa plastikowa nakładka naklejana na paznokieć, a akryl formuje się dopiero na paznokciu.
Scarpia

Post autor: Scarpia »

O skracaniu i dbaniu o paznokcie u stóp u profesjonalnych tancerzy, mówi 1 część artykułu pt "Foot care for pointe shoes - ballet dancers' health Dance Magazine, Thomas'a Novell'a"
http://findarticles.com/p/articles/mi_m1083/is_n4_v68/ai_14986740/pg_1

[quote:91d00f987a="Czajori"]...zawsze zastanawiam się, dlaczego z uporem maniaka robię francuski pedicure przed lekcją klasyki. Po lekcji oczywiście niewiele zostaje...[/quote:91d00f987a]

:lol: Mnisi tybetańscy pracowicie układają mandale z piasku i pyłów różnych kamieni. Mandale połączone są często z określonym świętem, usypuje się je przez kilka i więcej dni zależnie od stopnia skomplikowania, a po zakończeniu święta [b:91d00f987a]niszczy[/b:91d00f987a], co ma symbolizować nietrwałość form materialnych. Tak więc myślę, że Twoje podświadome działanie to po prostu forma Twojej ofiary poświęcona tej bogini, którą najbardziej kochasz...Terpsychorze :D :wink: :wink: :wink: i wszystko jasne! Przecież tak trudno zrozumieć miłość bez chęci ofiarowywania i poświęcenia siebie samego :D :wink:
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

Hmmmm ... tipsy - jak jej nie przeszkadzają, to czemu nie ?
Ja dbam o paznokcie, bo mam cholernie słabe ;////
a u nóg to nie wspomne nawet i moich paznokciach - KOSZMAR ;/
nathaliye

Post autor: nathaliye »

ja w ogóle nie maluje paznokci, kiedyś miałam ochotę i jak zaczęłam malować te u rąk to potem było mi dziwnie bez i malowałam po raz kolejny, w konsekwencji za dobrze potem nie wyglądały ponieważ nie stosowałam ani podkładu ani odżywki (to było dawno i nikt mnie nie uświadomił o istnieniu takich rzeczy :) ) teraz nie robie z nimi nic bo zwyczajnie mi się nie chce
lusiak

Post autor: lusiak »

ja mam dosc twarde paznokcie, ale nieladna plytke mam i je maluje. generlanie lubie robic jakies kwiatki na pazkokciach czy inne wzorki, ale zazwyczaj jest tak, ze wszyscy chca zebym im zrobila, i potem juz nie mam sily do swoich. teraz tancze i paznokcie mi nie przeszkadzaja (ale nie mam ich tez za dlugich) ale w gimnasdtyce to ja sobie nie wyobrazam paznokci....kiedys jak sobie poszlam na trening tak zobaczyc sie z dziewczynami i wogole to jak rocilam obreca i spadla i na reke to byl masakra bo mi tak wrednie polamalo paznokcie z emi krew leciala... :/
martusiaa4u

O jejuś - musiało boleć : ((((

Ja własnie muszę się zaopatrzyć w jakies
odzywki, wzmacniacze itd. bo moje się strasznie łamią
BlackPointeShoes

Post autor: BlackPointeShoes »

Martusia, powiem Ci, że też myślalam tak jak Ty. Kupowalam odzywki, jakieś cuda, i wszystko na nic. Nie mam pojęcia jak będą wyglądaly twoje paznokcie po odzywce, ale moje wyglądaly tak jak wczesniej, czyli żadnej poprawy. Moim sposobem jest maczanie paznokci w ciepłym oleju ; DD Dowiedziałam się tego od kolezanki. Na prawdę pomaga! :mrgreen:
martusiaa4u

Ooooooo !! To spróbuję ^^

ale co on tam robi ;>
opisz owe działanie ^^
Nati

Post autor: Nati »

ja ostatnio cały czas sobie robie frencha ^^ bez zadnych brokatowych ozdobien, gwiazdeczek itd. Moim zdaniem to najładniejszy sposób malowania :)
martusiaa4u

No taaaaaak .. tylko że ja nie umiem
go sobie sama robić ;|||
ODPOWIEDZ