Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
mała_mi

Post autor: mała_mi »

Wiem, że w sansha M to szerokość, przepraszam może niezbyt jasno się wyraziłam:) Chodziło mi o to, że skoro w sansha M to co w grishko? A twardość to oddzielna spawa. Po pierwsze mam dylemat czy Novice(i wtedy oczywiście SS) czy Fouette (i wteczy czy S czy M) Naprawdę uwierzcie że ciężko mi się zdecydować dlatego będę wdzięczna za wszelkie rady:)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

proponuję XX lub XXX.
Model chyba Novice, ale M ;-)
mała_mi

Post autor: mała_mi »

Nie wiem czy z Novice jest M, czy jedynie SS... I nie wiem co z tą klejoną podeszwą... To się nazywa dezorientacja :D

a iksy nie oznaczają przypadkiem szerokości, a literki twardości :)

[color=violet:b3876448ab]Scaliłam dwa posty. Cz. [/color:b3876448ab]
gonia

Post autor: gonia »

Novice jest SS, fouette jest M [Novice to jest jakby odmiana fouette, ale o twardości SS]

tak, iksy to szerokość, literki-twardość.
tasia92

Post autor: tasia92 »

to ja się może wypowiem, więc ja sobie na pointach jeszcze nie ćwiczę (mam nadzieję że od października) ale kupiłam sobie (kilka miesięcy tamu) pointy grishko fouette twardość:M ...Jak dla mnie to po ugniataniu łapką (ale tylko trochę) i stawaniu na nich przy ścianie co jakiś czas teraz są bardzo fajne, naprawdę wygodne i generalnie to jestem zadowolona... W ogóle to się wyrobiły dość szybko, więc pewnie by Ci pasowały (najwyżej je możesz bardziej pomęczyć i będzie ok)
Mam nadzieję że coś pomogłam...
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

Ja też mam Fouette, tyle, że w nich już trochę tańczę :D i chciałabym tylko poprawić was, bo ja mam Fouette SS a była mowa, że nie ma takich :P mieszkam w Łodzi, więc do grishko wybrałam się na przymierzanie (ten gościu.....yyyyhhhhh!!! ktokolwiek go zna, darzy go nienawiścią) i wcale Novice mi się nie spodobało... jakieś takie mało stabilne.... chociaż uważam, że lepsze jest Fouette S niż SS, chociaż esesek nie trzeba ich rozrabiać :D
może też pomoglam, chociaż za dużo nie powiedziałam :P
gonia

Post autor: gonia »

muszę się kłócić.... w wątku o Elite sami napisali, że fouette SS= Novice...
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

No i niby na stronie polskiej grishko też tak mówili, ale na rosyjskiej juz nie ;] no i skoro tańcze na tych SS Fouette.... i podobno one różnią się od siebie podeszwą (miałam odwagę się o te różnice spytać kolesia ze sklepu i nawet mi odpowiedział! Mruknięcie pod nosem ,,podeszwą'' się liczy, no nie?).
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Sie liczy.
Ktore z Grishko maja najszerszy czubek? Bo jakos dojsc do tego nie moge. Novice odpada z rankingu;)
ELITE

Post autor: ELITE »

Pragnę rozwiać wszelkie wątpliwości. Novice to w rzeczywistości miękka wersja modelu Fouette (twardość SS). Różnica pomiędzy nimi tkwi tylko i wyłącznie w twardości podeszwy.
ODPOWIEDZ